Skip navigation

Tre bra rundor av Tiger – stekhet Fowler satte banrekord

Bo Steffensen - 17:57 03/12/2017 (uppdaterad 22:47 03/12/2017)

Tiger Woods gjorde tre fina rundor i en imponernde comeback. Men finaldagens man var Ricke Fowler – som satte banrekord. 

Sju raka birdies. Så började Rickie Fowler den sista rundan av Hero World Challenge på Bahamas.
Par på åttan, birdie på nian och 28 slag vid vändningen.

Ledaren Charley Hoffman var sju slag före Fowler när dagen började. Fowler var ikapp redan innan första nio var spelade.
Hoffman hade en vanlig pardag på jobbet, Fowler var i zonen.
Det blev ytterligare fyra birdies för Fowler innan dagen var slut. 61 slag. Personligt rekord, banrekord, seger i tävlingen (– 18) och en miljon dollar i prispengar.
Segern gav också 40 poäng på världsrankingen vilket innebär att Fowler hoppar upp från nionde till sjunde plats, förbi Henrik Stenson och Brooks Koepka.
– Jag försökte bara vara så lugn som möjligt. Sju raka birdies var det mesta jag gjort tidigare så jag försökte få den där åttonde. Jag visste att jag var tvungen att få en bra start i dag för att ha en chans och det fick jag, säger Rickie Fowler till Golf Channel.
Charley Hoffman, som tappade elva slag på Fowler på en enda runda, slutade ensam tvåa till sist.

 

RF
Rickie Fowlers första nio hål.

TIGER Woods, rankad 1 999 i världen inför tävlingen, kom sågs och gjorde tre bra rundor – 69, 68, 75, 68 – och slutade delad nia (– 8). 
Han hade inte ont i ryggen, överglänste ett antal topp 10-spelare och var följaktligen nöjd med veckan. När han spelar nästa tävling vet han inte ännu.

– Nu ska vi sätta oss ner och lägga upp ett schema som förbereder mig bäst för majortävlingarna. Jag ska spela tillräckligt, men inte för mycket, säger Woods till Golf Channel.

Resultat Hero World Challenge

HENRIK Stenson slutade på sjuttonde plats, näst sist. Han och Brooks Koepka var de enda spelarna som slutade över par.
Alex Norén blev d12 (–1).
 

BO STEFFENSEN
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat