Skip navigation

Svenska glädjebeskedet - Västerås GK får LETAS-tävling: – Jag är glad och stolt

Lennart Sandahl - 16:31 23/11/2017 (uppdaterad 19:52 23/11/2017)

Sverige får 2018 en efterlängtad internationell damtävling i golf. Med världsstjärnan och majorsegraren Anna Nordqvist som frontfigur. Tävlingen ska spelas i Västerås och ingår på LETAS, undertouren till Ladies European Tour samt Swedish Golf Tour, den svenska proffstouren.
– Jättekul, Västerås GK är en anrik klubb som var en av de första att arrangera proffstävlingar på 80-talet, säger klubbchefen Anders Holmer till Golfing.se.

Anna Nordqvist Västerås Open kommer 2018–2020 att spelas på Västerås GK. Datum för tävlingen 2018 blir 9–11 augusti och prissumman är 35 000 euro.

Anna Nordqvist, kandidat till SvD:s bragdguld och Radiosportens Jerringpris säger så här i ett pressmeddelande:

“Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige. Det är fantastiskt kul att Västerås GK tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling i Sverige. Det är otroligt värdefullt att få möjlighet att spela en proffstävling. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter hade jag inte nått dit jag är idag. Jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla damgolfen och ge fler möjlighet att bli framgångsrika.”

Svenska Golfförbundet gläds åt att Sverige nu får en tävling med status, bra speltillfälle med tufft motstånd för unga spelare, och att ha vår bästa spelare just nu, som affischnamn. Förbundskapten Katarina Vangdahl:

”En internationell tävling på svensk mark med svensk golfs bästa damspelare som värd är mycket kul och inspirerande för unga spelare som vill satsa på golf. Internationell matchning på hemmaplan och Anna Nordqvists engagemang i tävlingen kommer tillsammans bidra till att fler svenska tjejer kan ta nästa steg mot de bästa tourerna och världstoppen, helt i linje med förbundets satsning”

Klubbchefen Anders Holmér säger så här till Golfing.se. 

– Vi fick förfrågan från SGF och valde att tacka ja till det treåriga avtalet. Vi har jobbat med finansieringen i ett år redan och det ska inte behöva kosta medlemmarna någonting. Det här är ett sätt för oss att sätta Västerås GK på golfkartan, säger han och fortsätter:

– Vi har jobbat med förbundets 50/50-projekt för en jämnställd golfsport och därför känns det jättebra att kunna göra den här satsningen på damgolfen. 

Hur känns det för dig som klubbchef? 

– Jättekul, jag är glad och stolt. Vi är en liten ideell förening och har inte många anställda. Men vi har en hel hop av frivillga som varit med länge, ända sedan 80-talet, säger han. 

LENNART SANDAHL
[email protected]


Relaterat