Skip navigation

Robin Petersson: "De sista veckorna har varit väldigt inspirerande"

Bo Steffensen - 11:33 22/11/2017 (uppdaterad 11:28 23/11/2017)

Första året som proffs är över. Den lilla extra spetsen har saknats men Robin Peterson har fått mersmak.
– Jag ser redan fram emot nästa säsong, säger han.

Vasatorps Robin Petersson är nyligen hemkommen från slutkvalet till Europatouren och varvar nu ner efter sitt första år med golfen som yrke. En säsong på Nordic League där han blev 30:e man på rankingen.
– Eftersom jag hade målsättningen att komma topp fem på Nordic League så är jag väl lite besviken där, men samtidigt är jag väldigt stolt över att ha tagit mig hela vägen till steg 3-kvalet. Så just nu är det lite blandade känslor, men jag får ändå säga att jag är rätt nöjd. Det är mitt första år som proffs, säger han.

ROBIN Petersson är en av de spelare på SGT som Golfing följt lite extra under säsongen.
Hösten har varit rolig för 25-åringen. Robin Petersson slutade åtta i tourfinalen i Kristianstad och tog sig genom både steg 1 och steg 2 i kvalskolan. I slutkvalet nere på Lumine i Spanien missade han dock kvalgränsen efter fyra dagars spel.
– Man måste ha lite höga mål och förväntningar på sig själv så att man jobbar hårt och verkligen försöker uppnå dem men samtidigt kan man inte var för hård mot sig själv om man inte lyckas. Det som har hänt i år är ju … Alltså, jag ser redan fram emot nästa säsong. Speciellt de senaste veckorna har varit väldigt roliga.

LÄS MER:
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"
Säsongen lever – men kvalet var en lärdom
 

18 TÄVLINGAR blev det på Nordic league. Tre gånger landade han bland de tio bästa; 4, 6 och 8. Det har varit stabilt, han har bara missat en cut under året, men den där riktiga spetsen har samtidigt inte funnits.
– Nej, man kan säga att min lägstanivå är rätt hög, men min högstanivå är relativt sett rätt låg. Det där lilla extra saknas. Men det är mitt första år som proffs och jag är inte alls orolig för det. Tittar man i år så känns det ju som; Shit, jag har ju faktiskt där att göra, kanske till och med på nästa nivå.

Men du behöver bli lite vassare?
– Precis. Det är en kombination av alla delarna i spelet men om skillnaden jämfört med när jag har spelat bra, som mitt sista år på college, är att då var jag riktigt bra på spelstrategi. Det har inte varit att jag slagit så dåliga slag i de tävlingar jag inte hamnat så bra i utan mer att jag tagit lite dumma beslut. Det känner jag, kan jag bara spela bra och ta bort stora nummer så … När jag spelar lite sämre så kastar jag in en dubbelbogey ibland, kanske till och med en trippel. Det kostar så klart.

Du missade kvalgränsen i slutkvalet. Det ger kategori 17 på Challengetouren, men frågan är om du får spela något på CT med den kategorin?
– De sade direkt efter kvalet att baserat på årets starter i den kategorin så kanske jag kan få fem eller sex tävlingar. Det blir begränsat och dessutom kommer jag få reda på det på måndagen eller så, så det blir snabba bud. Jag tänker så här nu; det var bra att jag hamnade 30 på Nordiska ligan för det betyder att jag har fullt kort nästa år. Tanken är att spela på Nordiska nästa år men nu kan jag planera mitt schema lite lättare än vad jag kunde den här säsongen. I år har det varit mer att jag måste spela allt. När schemat för både Nordiska och Challengetouren kommer ut ska jag ta ett beslut.

Hur ser det ut i vinter?
– Jag kommer att vara hemma ett tag nu och vara ledig eftersom det blivit väldigt mycket golf på sistone. Sedan vet jag inte riktigt, det beror lite på om jag kan få in en sponsor eller om jag kanske behöver jobba. Kanske kan jag hitta ett jobb, dels för pengarna, dels för att ha något att göra för just nu är det ju rätt dött. Det kommer att bli mest fokus på fys. I dagsläget vet jag inte exakt. Sedan är väl tanken att ta sig utomlands i början av nästa år, i alla fall någon veckan innan Winter Series börjar.

Några nya grepp eller tankar inför kommande säsong?
– Riktigt vad vet jag inte men jag tänkte på det där häromdagen; det jag gjorde i år tog mig så här långt och det är klart att jag vill längre. Då tänker jag att det är något jag måste ändra på. Exakt vad kan jag inte säga nu men jag ska sätta mig ner snart och planera upplägg och allt annat riktigt ordentligt. De sista veckorna har varit väldigt inspirerande så det kommer nog inte att vara några problem att komma på nya idéer.

BO STEFFENSEN
[email protected]


Golfing har följt tre herrar och tre damer på Swedish Golf Tour lite extra under året; Mikael Lindberg, Robin Petersson, Björn Pettersson, Josephine Janson, Sofia Ljungqvist och Sarah Nilsson.


Mikael Lindberg
Den här säsongen vill han ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"
"Jag är i behov av en vinst"
"Det blir som att man får en extra chans"

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"
Säsongen lever – men kvalet var en lärdom

Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm
"Det blir ett tråkigt schema fram till juni"
Björn Pettersson lägger ned säsongen – tappat motivationen

Josephine Janson
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"
"Det har varit många svängar till doktorn"
"Jag har fått medicin som svarar bra"

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"
Proffsets vardag – en ständig jakt på sponsorer
Sofia Ljungqvist hoppas på karma efter diskningen
Flyr vintern med jobb på Los Naranjos

Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser
"Jag har nått en punkt där det känns väldigt bra"
Seger – och nu rullar golflivet i högt tempo
Bäst på SGT – med full kort på LET i sikte


Bild: Bo Steffensen

Relaterat