Skip navigation

Vann Masters och topp 5 i Europa - men Garcia inte mätt för det

Lennart Sandahl - 16:49 21/11/2017 (uppdaterad 16:51 21/11/2017)

Sergio Garcia slogs om Race to Dubai-titeln in i det sista och slutade fyra totalt. Men något missnöje över det är svårt att ha för spanjoren. Säsongen innehöll en Mastersseger och giftermål med flickvännen Angela - samt en väntan på parets första barn. 
– 2017 har varit ett galet år både på och utanför banan, säger han till Europatourens hemsida. 

Sergio Garcia, 37, kan inte vara annat än nöjd med den gångna säsongen. 

Masterstiteln var hans första major och i Europatourens Race to Dubai hade han en teoretisk chans att vinna hela vägen in till sista tävlingen i Dubai. Säsongen innehöll dessutom stora förändringar på det personliga planet. Han gifte sig med flickvännen Angela och paret väntar sitt första barn i början på nästa år. 

Redan i helgen inleds den nya säsongen i UBS Hong Kong Open och spanjoren känner ingen som helst mättnad. 

– Ett galet år. Att gifta sig och ha ett barn på väg, och tre vinster och vinna Masters samtidigt. 

– Nu måste vi på det igen. Vi har två turneringar kvar det här året och kan förhoppningvis starta året som vi började det. 

Att bli för bekväm är en fara när det går bra, erkänner han. 

– Man måste nollställa sig när det blir ett nytt år. Du vill fortsätta utvecklas. Du vill inte bli bekväm och för nöjd i vad du gjort. Man vill säkerställa att saker och ting går framåt och att du sätter dig i en position att vinna fler turneringar. 

REDAKTIONEN


Relaterat