Skip navigation

Mikael Lindberg: "Det har varit stabilt – men stabilt på en för låg nivå"

Bo Steffensen - 10:00 20/11/2017 (uppdaterad 10:03 20/11/2017)

Mikael Lindberg avslutade säsongen starkt men är inte helt nöjd med året som gått.
– Puttningen är ju inte så dålig som den känns, det är bara det att jag är inte tillräckligt nära flaggan, säger han.

AIK:aren Mikael Lindberg är hemma i Stockholm. Säsongen på Nordic League och Swedish Golf Tour är över. Snart är det dags att gå in i Ullnatältet och börja förberedelserna för nästa år. Men inte än.
– Det blir nog lugnt någon vecka till. Träffa lite kompisar och ta igen lite tid man har missat hemma, säger han.
Målet för året var att bli balnd de fem bästa och ta sig upp till Challengetouren, men det blir spel på Nordic League nästa år igen för Mikael Lindberg. Fast han har inte orkat börjat tänka på säsongen 2018 än. Han har fullt sjå att smälta den som varit.
– Nu är den äntligen slut. Nej, men den har varit lång i år, väldigt lång. Det började ju på Lumine i mitten av februari och slutade i början av november så det har varit en längre säsong än det brukar. Det är tråkigt att det är slut men det är skönt att få någon vecka ledigt innan det drar igång igen.
 

LÄS OCKSÅ:
Den här säsongen vill Mikael Lindberg ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"
"Jag är i behov av en vinst"
"Det blir som att man får en extra chans"


24-ÅRIGE Mikael Lindberg är en av sex SGT-spelare som Golfing har följt lite extra under året – det kan ni kan läsa om i länkarna ovan.
Rent resultatmässigt blev Mikael Lindbergs facit av säsongen en sextondeplats på Nordic League.
På 20 spelade tävlingar blev det tre topp 10-placeringar. Mikael Lindberg var fyra och sexa i maj och avslutade säsongen med att bli tvåa i tourfinalen i Kristianstad, där det var särspel om segern mellan honom, Axel Boasson och Niklas Lemke (som vann).
I övrigt har det varit många placeringar mellan 20 och 30 – och endast två missade kvalgränser.
Stabilt, men det har inte lyft ordentligt.
– Jag har inte varit riktigt nöjd. Min snittscore är ett slag lägre än förra året så rent generellt har det varit bättre spelmässigt, men förra året hade jag bättre toppar. I år har det varit mer okej rakt igenom, säger han.

Slutranking Nordic League
 

Du kom tvåa i tourfinalen, årets bästa placering?
– Ja, det var nog årets bästa spel också. Det var skönt att få till en bra avslutning. Men; alltså spelet har blivit bättre i år men det har varit många scorer mellan 70 och 73 och att skjuta runt par funkar en sådan vecka som i Kristianstad. Då var det särspel på ett över, men annars spelar vi ofta lite lättare banor och skjuter man runt par då så tar man sig vidare men det blir typ 20:e, 25:e plats och det är där jag har legat hela året. Det har varit stabilt men stabilt på en för låg nivå.

Har du några nya tankar inför nästa år?
– Nja. Jag har ju kört en del puttning under året med Jon Karlsen så det blir väl att försöka få in ännu mer puttning i träningsschemat. Nu under vinterträningen blir det väldigt mycket range och jag har tränat i Haninge tidigare. I vinter tänkte jag köra Ullnatältet. De har ju en chippinggreen och en rätt okej puttinggreen så jag tänkte att jag skulle få in mer puttning än slag under vinterträningen. Det har jag inte varit nära tidigare.

Puttningen är väl det som gör skillnaden i sista änden?
– Min styrka i spelet har varit från tee till green. Jag träffar många greener och har egentligen många chanser från fyra till tio meter. Man slår ju inte upp så jättemånga inspel till två, tre meter under ett varv, men därifrån har man en hyfsad hög sänkprocent. Från fyra till tio meter sänker man däremot inte så mycket. Då blir det att man tycker att man spelar bra men har många missar på green. Puttningen är ju inte så dålig som den känns, det är bara det att jag är inte tillräckligt nära flaggan. Jag får jobba vidare på putningen och lite mellanavstånd.
 

ML
Bild: Bo Steffensen


Du försvann i andrasteget i kvalet till Europatouren?
– Ja, men jag spelade rätt okej. Det var en kort ökenbana som spelades ganska lång. Det var mycket mellanjärn och sjuor in och då blir det många puttar från mellan fem och tio meter. Jag hade många sådana chanser men puttade för dåligt därifrån. Det är många tankar i huvudet efter ett missat kval men motgångar har vi alla så det är bara att kämpa vidare.

Känns det bra att kämpa vidare på Nordic League?
– Som jag sa, man funderar ju mycket. Men en tävling som Kristianstad när man får vara med och slåss om förstaplatsen, det är sådant som gör att man vill fortsätta med det här. Fast det är klart att tankarna går när man inte spelar som man vill.

Hur inspirerande är det att ha vinterträningen framför sig, att stå och nöta i ett tält?
– Jag ska iväg en vecka till Dubai i mitten av december, få ett avbrott och lite värme och så. Efter det blir det in i tältet igen i en och en halv månad. Så det blir totalt kanske två och en halv månad. Jag får stå ut helt enkelt.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Golfing har följt tre herrar och tre damer på Swedish Golf Tour lite extra under året; Mikael Lindberg, Robin Petersson, Björn Pettersson, Josephine Janson, Sofia Ljungqvist och Sarah Nilsson.


Mikael Lindberg
Den här säsongen vill han ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"
"Jag är i behov av en vinst"
"Det blir som att man får en extra chans"

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"
Säsongen lever – men kvalet var en lärdom

Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm
"Det blir ett tråkigt schema fram till juni"
Björn Pettersson lägger ned säsongen – tappat motivationen

Josephine Janson
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"
"Det har varit många svängar till doktorn"
"Jag har fått medicin som svarar bra"

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"
Proffsets vardag – en ständig jakt på sponsorer
Sofia Ljungqvist hoppas på karma efter diskningen
Flyr vintern med jobb på Los Naranjos

Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser
"Jag har nått en punkt där det känns väldigt bra"
Seger – och nu rullar golflivet i högt tempo
Bäst på SGT – med full kort på LET i sikte

 

 

 


Bild: SGT

Relaterat