Skip navigation

Fleetwood hade nästan gett upp – tog hem Race to Dubai

Bo Steffensen - 15:33 19/11/2017 (uppdaterad 15:36 19/11/2017)

Jon Rahm vann tourfinalen, men Tommy Fleetwood tog hem Race to Dubai – med minsta möjliga marginal.

Engelsmannen Tommy Fleetwood, som haft en makalös säsong, ledde Race to Dubai inför tourfinalen.  De enda som kunde ta totalsegern ifrån honom var Justin Rose och Sergio Garcia.
Och titeln såg länge ut att glida Fleetwood ur händerna. Det var också vad han trodde när han spelat färdigt på söndagen. Fleetwood gick nämligen två över par för dagen och sjönk neråt på leaderboarden.
Justin Rose däremot, som gjorde fyra birdies de första nio hålen, såg ut att fortsätta gå som tåget.
Så Tommy Fleetwood var övertygad om att Rose skulle springa förbi hionom.
Jag såg att Justin spelade jättebra och på slutet var det nästan så att jag inte brydde mig, jag var säker på att jag hade tappat det, sa Fleetwood efteråt.

NU BLEV det inte så. Tommy Fleetwood vann Race to Dubai. Till slut var det ett enda slags skillnad mellan honom och Justin Rose.
För trots att Rose tappade de sista nio, där han gick två över par, hade han chansen på sista greenen. Om eagleputten hade suttit så hade Rose slutat delad tvåa i tävlingen – och vunnit Race to Dubai.
Han fick nöja sig med birdie.
Här är slutställningen, topp 10, i race to Dubai 2017:

RtD
 


Spanjoren Jon Rahm tog hem segern i själva finalen. Han var ett slag före Shane Lowry (–9 sista rundan) och Kiradech Aphibarnrat.
 

ET1
ET2
 


ALEXANDER Björk blev D17 (–7) i finalen, sju slag efter Rahm. Björk avslutade därmed en fin debutsäsong på Europatouren i stil. Han slutade 43 på Race to Dubai med 947 843 inspelade euro.
Alexander Norén stannade på –3 (D45).

BO STEFFENSEN
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat