Skip navigation

Så avgörs Race to Dubai - trion som kan vinna

Lennart Sandahl - 11:59 14/11/2017 (uppdaterad 19:06 14/11/2017)

På torsdag inledds säsongens 48:e och sista tävling på Europatouren. Race to Dubai kommer att avgöras innan veckan är slut och det står mellan trion Tommy Fleetwood, Justin Rose och Sergio Garcia. Vi reder ut förutsättningarna. 

2013 vann Henrik Stenson, 2014 och 2015 Rory McIlroy och förra året vann Stenson igen.
Inför tourfinalen i Dubai är engelsmannen Tommy Fleetwood i förarsätet.
Poängställningen ser ut som följer där det står klart att endast tre spelare kan vinna Race to Dubai. 

sda
 

Tommy Fleetwood 

fl
 

Engelsmannen har givetvis det absolut bästa utgångsläget. Slutar Fleetwood på samma plats eller bättre än landsmannen Justin Rose så är titeln i hamn. Så länge inte Rose slutar före och inom topp 5 och så länge Garcia inte vinner. 

Justin Rose

rose
 

Han vann Turkish Airlines Open och ligger 265 737 poäng bakom Fleetwood i pole position. Därför är det som sämst ensam femma som gäller för att ha en chans. Så länge Fleetwood inte vinner så räcker en ensam andraplats för att 37-åringen ska ta sin andra Race to Dubai-titel. Chansen lever i allra högsta grad, alltså. 

Sergio Garcia

dsadas
 

Här finns det inga tvivel om vad som gäller. Spanjoren MÅSTE vinna på Jumeirah Golf Estates i Dubai. Detta samtidigt som Fleetwood behöver sluta utanför topp 20-listan och Rose inte får komma bättre än ensam fyra. Dramatik väntar. 

Enligt Europatourens uträkning så har Fleetwood 73 procents chans, Rose står på 24 procent och Garcia har bara tre procents chans att vinna. 

REDAKTIONEN


Relaterat