Skip navigation

Rikard Karlberg om sin sjukdom: Ska få behandling i USA

Bo Steffensen - 22:15 12/11/2017

Rikard Karlberg har haft ett tungt sjukdomsår. Nu har han fått diagnosen kronisk trötthetssyndrom och ska behandlas på en hälsoklinik i Florida.  I ett inlägg på Instagram berättar han om sin sjukdom.

Rikard Karlberg vann Italian Open 2015. Han var tvåa i BMW Championship året efter och var på god väg mot topp 50 på världsrankingen.
Det kom av sig. Säsongen 2017 har i stället varit kantad av sjukdom.
I ett långt inlägg på Instagram berättar Rikard Karlberg att han har fått kroniskt trötthetssyndrom, att han har haft sju influensasymptom på tre månader och nu ska åka till USA för att få behandling. Han känner sig yr, trött och tappar känslen i händerna då och då.
Så här skriver han:
”Vid den här tiden för tre år sedan tog jag mig igenom tourskolan. Vid den här tiden förra året satt jag på ett flyg till Race to Dubai-finalen. Det här året är jag på väg till ett behandlingscenter i Florida, USA, på grund av mina besvär efter en borreliainektion”.

Under en inspelningsrunda inför Italian Open i oktober var det nära att han svimmade.
Karlberg skriver:
”Jag blev ordentligt rädd och visste att min kropp hade fått nog. Efter det att jag dragit mig ur Italian Open blev mina symptom värre. Det har gått så långt att jag måste gå och lägga mig efter att ha kört bil eller lekt med mina barn i en kvart.”

RIKARD Karlberg, som vann just Italien Open 2015 efter särspel mot Martin Kaymer, har spelat 22 tävlingar under året. Han slutade 122 på årets Race to Dubai.

Han vet inte när han kan vara tillbaka på golfbanan igen.
”Först vill jag ha energi att ta hand om min familj igen”, skriver han.

Här är hela Rikards Karlbergs Instagraminlägg:

"Around this time 3 years ago I got thru @europeantour Qschool. Around this time last year I was on a flight to the Race to Dubai- final. 
This year I'm on my way to a treatment center in Florida, USA because of my issues from a Lyme(borrelia) infection. The infection has caused something you diagnose as ME (Chronic fatigue syndrome). It explains why had 7 relapsing Tonsillitis/Flu- symptoms in 3 months and the awful tiredness. I've been trying to play thru this since Irish open in the beginning of July with various success and withdrawals. But during the Italian Open practice round I almost fainted. I got seriously scared and I knew my body had enough. After the withdrawal from Italian Open my symptoms got even worse. It has gotten to a point where a have to go to bed after driving the car or playing with my kids for 15 min. I feel very dizzy, tired and even lose the feel for my hands and feet at some times. It has taken long time to get a diagnosis and I know it will take a while to get ride of as there is no way to get well the conventional medicine way. Therefore I'm traveling to a health clinic called Hippocrates, Florida. Where I will do an extreme detox together with treatments to repair my damaged cells and flush bacteria and viruses out of my body which will create an environment where my immune-system can get in balance again.

I'm sure I will get back to 100 % again but I don't know when. Therefore I can't say when my next golf tournament will be. First I just wanna have energy to take care of my family. It has been as tough on them as it has been on me and I'm so thankful for the support and patience from my wife, and also the rest of my family.

I'm looking forward to the journey to full fitness and I will keep you posted on Instagram and thru the Instagram- "stories". I think you will enjoy it
😊🙏💪

RK
 

 


Bild: Getty Images

Relaterat