Skip navigation

Det blir ingen tourfinal för Henrik Stenson

Bo Steffensen - 18:17 12/11/2017 (uppdaterad 18:23 12/11/2017)

Henrik Stenson närde ett litet hopp om att kunna vara med i tourfinalen i Dubai. Det blir inget med det.

Det var i WGC-tävlingen i Shanghai i slutet av oktober som Henrik Stenson skadade ett revben. Inför tävlingen var Stenson, världsettan Dustin Johnson och hemmaspelaren Haotong Li med i en liten show. De tre hissades upp i vajrar för att komma flygande ner på scenen i form av superhjältar.
Där hände något för Henrik Stenson. Han slutade visserligen tvåa i Shanghai men åkte ifrån tävlingen med smärtor. Det visade sig vara ett skadat revben.
Han fullföljde Turkish Airlines Open veckan efter (35:e plats) men tvingades sedan dra sig ur Nedbank Golf Challenge i Sydafrika, den näst sista tävlingen på årets Europatoursäsong.

Henrik Stenson åkte hem till Orlando i Florida men hoppades ändå kunna spela i nästa veckas DP World Tour Championship i Dubai, som spelas 16–19 november.
Det blir inget spel meddelade Henrik Stenson på söndagen.
Henrik Stenson vann Race to Dubai 2013 (dubbelåret när han även vann PGA-touren) och 2016. Han ligger på 13:e plats inför årets final.

ALEXANDER Norén lyckades inte försvara sin titel i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika. Det blev sydafrikansk seger genom Branden Grace som efter en avslutande 66-runda slutade ett slag före Scott Jamieson. Norén slutade tolva.

Leaderboard Nedbank Challenge

BRITTEN Tommy Fleetwood slutade dela tia i Sydafrika och utökade därmed sin ledning i Race to Dubai inför avgörandet.
Det är nu bara två spelare som har möjlighet att gå förbi honom; Justin Rose och Sergio Garcia.
– Jag har spelat lysande hela året. Det är ganska speciellt att vara i ett läge där man kan vinna Race to Dubai. Det är inte tungt att bära. Jag känner mig inte stressad över det. Jag tycker bara att det är häftigt att jag har fått chansen att vinna, säger Fleetwood till Europatouren.
Här är topp 10 på Race to Dubai inför tourfinalen:

n
 

BO STEFFENSEN
[email protected]


 

 

 

 


 

 

 

 


Bild: Getty Images

Relaterat