Skip navigation

CT-finalen: Kinhult ende svensk på rätt sida – just nu

Bo Steffensen - 9:43 02/11/2017 (uppdaterad 15:29 04/11/2017)

Marcus Kinhult är ende svensk med ett ET-kort i handen efter två dagars spel av finalen på Challengetouren i Oman.

Marcus Kinhult, som är tia på Race to Oman, har lagt sig i en bra position i finalen på Challengetouren för att kunna klättra på rankingen och förbättra statusen på det Europatourkort till nästa säsong som han har i nuläget. 

Kinhult gick för andra dagen i rad runt Al Mouj, i Muscat, Oman på 68 slag. Han är totalt åtta under par och delad femma, tre slag efter ledande argentinaren Estanislao Goya (som vann Challengetourtävlingen i Katrineholm i somras).
Fem svenskar är med i tourfinalen; Kinhult, Oscar Lengdén, Jens Dantortp, Joel Sjöholm och Mikael Lundberg.
Lundberg bröt dock tävlingen efter ett spelat hål på torsdagen.

Följ tävlingen här

EFTER två rundor är Marcus Kinhult ende svensk bland de 15 spelare som får ett Europatourkort. Med sin nuvarande placering behåller han sin tiondeplats.
– Det kommer att hända saker under de här tävlingarna, det är det enda man vet. Några kommer att åka ner, andra upp. Det gäller bara att man är på tårna och att göra det så bra man kan, sa Marcus Kinhult till Golfing i den här intervjun som gjorde strax före hans avresa till de fyra avslutande tävlingarna i Asien.
Då låg Kinhult nia på rankingen.
– Det hade jag tagit i dagsläget, absolut. Det hade varit hur nice som helst. Men fokuset ligger faktiskt uppåt. Komma topp 15 är målet men för varje plats uppåt har man ju bättre förutsättningar nästa år och det är lite så vi ser det; att försöka ta ett så bra kort som möjligt och inte bara fokusera på att hålla sig bland de femton, sa Kinhult då.
De senaste veckorna har han slutat femma i Hainan, 41 i Foshan och 19 på Ras al Kaimah.

 

LÄS OCKSÅ: Dantorp klar för tourfinalen – avgjorde särspel med eagle
 

OSCAR Lengdén, som ledde efter första dagen, gick på par och är sex slag efter Goya.
Jens Dantorp är delad 17 på ett under par och just nu precis utanför de 15. Förra året slutade han 19 på rankingen och missade kortet.
Så här är läget efter torsdagens spel:

Proj
 


Bild: Getty Images

Relaterat