Skip navigation

Bra start för Lengdén i jakten på ett ET-kort

Bo Steffensen - 9:02 01/11/2017 (uppdaterad 14:46 02/11/2017)

Oscar Lengdén jagar ett Europatourkort och har lagt sig i ledning efter den första dagen av finalen på Challengetouren i Oman. 

Cghallngetouren är framme vid  den sista tävlinge, på Al Mouj i Muscat, Oman. Det är nu de 15 Europatourkorten ska fördelas (1–4 november).
Fem svenskar är med bland de 45 som kvalificerade sig till finalen. Marcus Kinhult (rankad 10), Jens Dantorp (13), Oscar Lengdén (20), Mikael Lundberg (28) och Joel Sjöholm (29).

Så här ser toppen på Road to Oman-rankingen ut:

4

 

Oscar Lengdén, 20 på rankingen och cirka 10 000 euro efter Sebastian Heilsele på femtonde plats, gick runt på 67 slag första dagen (–5) och är därmed i delad ledning. Det innebär ett avancemang till åttonde plats – om placeringarna efter första dagens spel skulle stå sig tävlingen ut.
Lengdén som missat kvalgränsen de två senaste veckorna och halkat ner under strecket.
– Det var kanon där ute i dag. Jag har haft två tuffa veckor så det  var väldigt viktigt för mig att att gå ut och spela bra i dag. Det har varit ett bra år för mig, att vinna Bridgestone Challnge var stort. Det gav mig mycket självförtroende och jag hoppas att den erfarenheten ska hjälpa mig den här veckan, säger Oscar Lengdén till Challengetouren.

Marcus Kinhult är delad femma, ett slag efter Lengdén. Dantorp är tre slag efter (–2).
Joel Sjöholm och Mikael Lundberg, som båda behöver bli sämst tvåa för att knipa ett ET-kort, har en bit upp. Sjöholm gick runt på par, Lundberg fyra över par.

FÖLJ TOURFINALEN HÄR


Man kan räkna fram och tillbaka på vad som räcker för ett kort för en viss spelare. Men det är ingen lätt ekvation.
Sistaplatsen ger 2 570 euro. Här är prispengarna för topp 15. Fram med kalkylatorn.
 

5
 


Bild: Getty Images

Relaterat