Skip navigation

Efter skandalen - här får Tiger Woods sitt straff

Lennart Sandahl - 15:23 30/10/2017

Tiger Woods närmar sig comeback på golfbanan. Men utanför densamma har en rättslig process pågått efter att han greps misstänkt för rattonykterhet i slutet av maj. Nu har superstjärnan fått sitt straff. 

För några år sedan nystades en otrohetsskandal upp kring Tiger Woods. Och i somras skedde ännu en skandal när han hittades sovande bakom ratten på sin Mercedes-Benz i Jupiter, Florida. 

Den första misstanken var rattonykterhet, men det stod senare klart att han inte var påverkat av alkohol, utan av drogor. 

Man hittade flertalet substanser i Woods blod, bland annat smärtsillande, sömnpiller och THC som är en form av marijuanasubstans. I helgen fick han sin dom fastställd i samband med att Woods erkänt vårdslös körning.

Rätten anser att Woods inte gjort sig skyldig till DUI (driving under the influence), alltså rattonykterhet, utan i stället döms han för vårdslöshet i trafiken. En dom som är lindrigare. 

För att den lindrigare formen ska gälla ska Woods: Betala 250 dollar i böter, betala rättegångskostnaderna, göra 20 timmars samhällstjänst och obligatorisk närvaro under workshops om vårdslöshet i trafiken. Woods kommer även tvingas genomgå löpande drogtester under ett års tid. 

Tiger Woods antas göra comeback på golfbanan i Hero World Challenge i slutet av november. 

REDAKTIONEN
[email protected]


Relaterat