Skip navigation

VECKANS PROFIL: Sarah Nilsson bäst på SGT – med fullt LET-kort i sikte

Lennart Sandahl - 10:30 24/10/2017 (uppdaterad 11:53 24/10/2017)

VECKANS PROFIL. En delad andraplats på Kristianstads Golfklubb i Åhus räckte för att Sarah Nilsson skulle kamma hem order of merit på Swedish Golf Tour den här säsongen. 20 år gammal har hon fortsatt sikte på att etablera sig på europeisk toppnivå. 
– Jag har haft ett halvt kort på LET men ändå inte fått spela något i år, säger hon till golfing.se.

Sarah Nilsson höll nerverna i styr på hemmabanan när tourfinalen avgjordes i Kristianstad för lite mer än en vecka sedan. Det blev till slut en delad andraplats och totalsegern på tourens order of merit landade i 20-åringens händer. 
– Det var lite extra speciellt i och med att det var min hemmabana. Jag tycker att jag spelade bra hela veckan och jag är naturligtvis väldigt nöjd över hur allt slutade, säger hon till golfing.se, efter ett träningspass på spansk mark.  

adfa
 

Det var jämnt i tabelltoppen inför tävlingen, men Nilsson kände aldrig någon större press på sina axlar. 

– Jag hade ungefärlig koll kan man säga. Jag visste att det var någon spelare som var tvungen att vinna samtidigt som jag kom topp 5 för att det skulle räcka oavsett. Men jag tänkte inte så mycket på det. 

Den delade andraplatsen gjorde att marginalen till slut var ganska god, och totalsegern blev hennes trots att hon bara spelat fem tävlingar på touren under säsongen. 

– Visst var det en jättehäftigt känsla. En bekräftelse på att man gör något rätt i sin träning. Sedan har jag spelat bra på viktiga tävlingar som gett mycket poäng och så. 

Vad är det som fungerat så bra i spelet?

– Mest att jag varit så stabil. Jag träffar många fairways och greener, och när jag har svajat lite med det så har puttningen räddat mig andra dagar. Jag tror det är det som hållit mig i form och högt upp i rankingen. 

 

Förra säsongen slutade Sarah Nilsson på en femtonde plats på Letas-tourens ranking, och 62:a platsen i kvalet till Europatouren betydde kategeri 9B på LET i år. 

– Jag hoppas att jag får någon tävling på den kategorin. Min syster (Emma Nilsson) hade den förra året och då fick hon spela två. Jag var nere på rookiemötet i Spanien nyligen och då lät det som att det kommit till någon tävling. Det hade varit jätteroligt, sa Sarah Nilsson i en intervju med golfing.se inför säsongen. 
Men några tävlingar har det tyvärr inte blivit. LET-touren har haft ett skralt schema under året, så Sarah Nilsson hoppas kunna ta det säkra före det osäkra – och spela till sig full kategori.

– Målsättningen i höst är att få en så bra kategori på Europatouren som möjligt. 

På Letas-rankingen ligger hon på 37:e plats inför den sista tävlingen för säsongen i Spanien. Tanken var att Nilsson skulle ha spelat den, men hon fick stryka sitt deltagande på grund av sjukdom. 

Senare i vinter väntar kvalet till Europatouren i Marocko. 

LENNART SANDAHL
[email protected]

 

Golfing bevakar Swedish Golf Tour under säsongen. Tre herrar och tre damer följer vi lite extra.
Det är Mikael Lindberg, Robin Petersson, Björn Pettersson, Josephine Janson, Sofia Ljungqvist och Sarah Nilsson.


LÄS OCKSÅ:

Mikael Lindberg
Den här säsongen vill han ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"
"Jag är i behov av en vinst"
"Det blir som att man får en extra chans"

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"
Säsongen lever – men kvalet var en lärdom

Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm
"Det blir ett tråkigt schema fram till juni"
Björn Pettersson lägger ned säsongen – tappat motivationen

Josephine Janson
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"
"Det har varit många svängar till doktorn"
"Jag har fått medicin som svarar bra"

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"
Proffsets vardag – en ständig jakt på sponsorer
Sofia Ljungqvist hoppas på karma efter diskningen
Flyr vintern med jobb på Los Naranjos

Sarah Nilsson:
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser
"Jag har nått en punkt där det känns väldigt bra"
Seger – och nu rullar golflivet i högt tempo
 

 


Relaterat