Skip navigation

Åtta svenskor vidare till sista steget i LPGA-kvalet

Bo Steffensen - 8:50 23/10/2017 (uppdaterad 9:57 23/10/2017)

Åtta av de sexton svenskor som spelade steg 2-kvalet till LPGA-touren tog sig vidare till slutsteget. Bäst: collegespelaren Linnea Ström som slutade femma.

Hela sexton svenskor spelade steg 2-kvalet till LPGA-touren på Plantation G&CC i Venice, Florida.
Förbundet hade också satsat stenhårt på att så många som möjligt av dem skulle bli bland de 80 bästa och därmed ta sig till det tredje och sista kvalsteget.

Spelarna bodde gemensamt i hyrda hus, förbundscoachen Patrik Jonsson fanns med, egen kock, sjukgymnast, mental tränare …

ÅTTA tjejer tog sig vidare. Bäst gick det för collegespelaren Linnea Ström (bilden ovan) som slutade delad femma, fyra slag efter segraren Georgia Hall.
­–
Sista ronden var bra, väldigt steady och bogeyfri. Sista nio hade jag birdieputt på alla hål, en koppsnurr och två kort i linjen. Nu åker jag hem till Arizona och på fredag till Atlanta för att spela East Lake Cup. Det är det sista jag har med collegegolf denna säsongen så efter det blir det bara förberedelser och träning inför steg 3, säger Linnea Ström i ett pressmeddelande.

Dessa åtta gick vidare till slutkvalet i Daytona Beach, Floridas 29 november–3 december:
D5) Linnéa Ström, Göteborgs GK (amatör)
D21) Lina Boqvist, Isaberg
D26) Martina Edberg, Hooks
D26) Jenny Haglund, Karlstad
D33) Louise Ridderström, Stockholms GK
D46) Camilla Lennarth, Fågelbro
D61) Elin Arvidsson, Falkenberg
D61) Linnéa Johansson, Båstad

– Jag gläds oerhört med de åtta spelare som får fortsätta sin väg mot LPGA-kort 2018. Vi har genomfört kvalveckan på ett mycket bra sätt. Alla har gjort en fantastisk vecka och varit ett föredöme för svensk golf, både på banan och utanför. Några hanterar sina högt ställda förväntningar bättre än andra och det är oftast det som avgör ett sånt här kval, säger Patrik Jonsson till Golfförbundet.

LÄS OCKSÅ: 
Camilla Lennarth: "Min höft klarar inte två tävlingsveckor i rad"
Jessica Karlsson: "Alla på LET har ett spel för LPGA-touren"

Johanna Björk: "Jag har haft svårt med motivationen"

 

PJo
Camilla Lennarth och coachen Patrik Jonsson finslipar.
Bild: Göran Söderqvist

LINNÉA Johansson låg på 85:e plats inför den sista dagens spel – och tog sig upp till D61.
– Planen nu är att åka hem till Sverige i en eller två veckor och träffa mitt nätverk sam jag har där, men också att ta det lite lugnt. Därefter åker jag tillbaka till USA för träning i Oklahoma och även ett läger med landslaget innan steg 3 är inplanerat, säger hon.
 

LJo
Linnéa Johansson tog sig upp på rätt sida 80-stercket.
Bild: Göran Söderqvist

DE ÅTTA som inte tog sig vidare till finalkvalet – Louise Stahle (missade med ett slag), Julia Roth, Felicia Leftinger, Jessica Karlsson, Frida Gustafsson Spång, Emma Henrikson, Johanna Björk och Louise Olsson – har ändå möjlighet att få spela en del tävlingar i USA nästa säsong. De får en kategori på LPGA-tourens undertour Symetra.
Förra året hade Sverige sju spelare med i steg 2-kvalet, en tog sig vidare.

BO STEFFENSEN
[email protected]
 

Resultat, steg-2 kvalet till LPGA-touren

 


Bild: Göran Söderqvist

Relaterat