Skip navigation

LPGA-kvalet: Sju svenskor på rätt sida – Lina Boqvist bäst

Lennart Sandahl - 13:00 21/10/2017 (uppdaterad 13:09 21/10/2017)

Svenskorna fortsätter att kriga om fortsatt kval till LPGA. Så här gick det på den andra dagen.

Elin Arvidsson spelade under andra ronden upp sig till rätt sida av kvalstrecket efter en rond på tre under par. Ronden innehöll fem birdies och två bogeys.

– Jag fick ut det mesta av min runda. Jag lämnade inte många puttar därute, men missade en på sista hålet för birdie. Skall jobba lite på ballstrikingen i eftermiddag för den är lite överallt, men jag tar verkligen vara på de chanser jag får. När jag sätter upp inspelet nära så sänker jag puttarna från 2, 3 eller 4 meter och gör birdies. Jag kände mig väldigt lugn och det var skoj att spela, de jag spelade med var supertrevliga och så är banorna i kanonskick. Det är skoj att vara här, säger Elin Arvidsson efter andra ronden.

– Det är bara att fortsätta göra det man gör, alla skall spela hur mycket golf som helst. Jag sa till pappa, som går caddie denna veckan, efter nio hål att nu har vi bara 45 hål kvar. Det skall bli skoj att spela i morgon sedan får vi se ur långt det räcker. Jag gillar båda banorna och jag gillar att vara här, säger Elin Arvidsson om fortsättningen.

Lina Boqvist bästa svenska halvvägs

Bästa svenska efter fredagens spel är Lina Boqvist som två ronder i rad haft 71 slag. Med totalt två under par ligger hon på delad femtonde plats. Två slag efter Lina återfinns Elin Arvidsson och Linnea Ström som båda totalt är på par och med det ligger på delad 29:e plats. Leder gör Csicsi Rozsa från Ungern på 9 under par efter ronder på 67 och 68 slag.

Kvalgränsen

Gränsen för att efter fyra ronder ta sig vidare till finalkvalet är att sluta på plats 80 eller bättre. Efter andra dagens spel ligger den gränsen på fyra över par. Sju svenskor är på rätt sida om strecket med två ronder kvar att spela.

sadsad
 

REDAKTIONEN


Relaterat