Skip navigation

Jenny Haglunds smakstart – bästa svenska i kvalet till LPGA

Lennart Sandahl - 11:13 20/10/2017

Jenny Haglund är bästa svenska efter första dagens spel på delad andraplats. En bogeyfri rond som innehöll en eagle och tre birdies innebar 67 slag och fem under par för Jenny.
– Superkul, jag spelade väldigt bra, säger hon. 

Haglund var väldigt nöjd med sin insats. 

– Det var stabilt, jag träffade många greener och då blir det lätt att spela. Jag satte också en wedge för eagle på hål 8, den var lite höger om men spann ned från backstoppen i hål, säger Jenny Haglund om första ronden.

– Det är skönt att börja bra, det ger lite lugn. Men det är tre dagar till att spela och jag kommer att fortsätta spela och följa min plan för veckan.

Detta är Jenny första kval, hon behövde inte spela första steget då hon är rankad topp-400 i världen på Rolex Ranking.

När hon tog sig in på Ladies European Tour så gjorde hon det via att sluta tvåa på LET Access Series 2016. Leder gör Alazne Urizar Zapata från Venezuela på sex under par.

Kvalgränsen

Gränsen för att efter fyra ronder ta sig vidare till finalkvalet är att sluta på plats 80 eller bättre. Efter första dagens spel ligger den gränsen på ett över par. Sex svenskor är på rätt sida om strecket med tre ronder kvar att spela.

Sverige näst största nation

Till start kom spelare från 35 länder. Sverige har 16 spelare och är med det näst största nation efter USA som har hela 85 spelare till start. Efter Sverige ser det ut enligt följande; Australien 7, Spanien och Tyskland 6, Kanada, England, Mexiko och Skottland 5 vardera.

Alla svenskors resultat efter den första dagens spel. 

as
 

REDAKTIONEN
[email protected]


Relaterat