Skip navigation

Grattis till topp 5 – nu väntar Challengetouren för svensk trio

Lennart Sandahl - 13:37 16/10/2017 (uppdaterad 15:40 16/10/2017)

Niklas Lemke drog det längsta strået i tourfinalen på Kristianstads GK i Åhus. Och det betyder att han är en av de fem bästa spelarna på Nordic Golf League-rankingen 2017. Challengetouren nästa!

Islänningen Axel Boasson hade totalsegern i Nordic Golf League i egna händer inför tourfinalen. Det handlade om att inte släppa Sjöbo GK:s Christopher Feldborg Nielsen före sig för att säkra titeln som bäst på de nordiska ligorna. 

– Det har varit en lång säsong så det känns skönt. Det blir en spännande avslutning och jag ser fram emot att komma till Kristianstads GK. Vi spelar fortfarande om förstaplatsen, "Chris" kan fortfarande komma ikapp mig så det gäller att jag är fokuserad, sa han till golfing.se i början på förra veckan. 

Och nerverna lyckades han hålla i styr. 

Boasson slutade T2 tillsammans med Mikael Lindberg på ett över par efter tre ronder spel, samtidigt som Feldborg Nielsen slutade T11. Vinnaren blev Niklas Lemke. 

asd
 

Kampen om den femte och sista platsen till Challengetouren blev väldigt jämn där dansken Victor Østerby drog det längsta strået före norrmannen Kristoffer Aksel Olsen. Utöver Feldborg Nielsen kan även Niklas Lemke och Åke Nilsson glädjas åt kategori på CT nästa säsong. 

Swedish Golf Tour-rankingen slutade så här på herrsidan. 

TOPP 10

adsda
 

LENNART SANDAHL
[email protected]


Relaterat