Skip navigation

VECKANS PROFIL: Nu ska Axel Boasson bärga nästa isländska framgång

Lennart Sandahl - 8:42 11/10/2017 (uppdaterad 12:43 10/10/2017)

VECKANS PROFIL. Axel Boasson, Keilir Golf Club, leder både den nordiska ligan och Swedish Golf Tour inför tourfinalen på Kristianstads Golfklubb i Åhus. 
– Christopher (Feldborg Nielsen) kan fortfarande komma ikapp mig, så det gäller att jag är på tårna, säger islänningen till golfing.se.

Nu ska det avgöras på Nordic Golf League och Swedish Golf Tour. I fokus: Islands Axel Boasson och Sveriges Christopher Feldborg Nielsen. 

Inför tourfinalen på Kristianstads GK i Åhus så leder Boasson rankingen med svensken bakom sig. 

sdadas
 

Flertalet topp 5-placeringar och två segrar – SM-match och The 12 Twelve By Thisted Forsikring – gör att Boasson har allt i egna händer inför den sista tävlingen. 

– Det har varit en lång säsong så det känns skönt. Det blir en spännande avslutning och jag ser fram emot att komma till Kristianstads GK. Vi spelar fortfarande om förstaplatsen, "Chris" kan fortfarande komma ikapp mig så det gäller att jag är fokuserad, säger han till golfing.se. 

Hur ser du på din säsong? 

– Det nog en av mina bästa i karriären, helt klart. 

På måndagen säkrade Island sitt första VM-slutspel i fotboll, som den minsta nationen (sett till befolkningsmängd) någonsin. Att det blev golfsporten för Boasson var av familjeskäl. 

– Golfen är ju inte alls lika stor som fotbollen. Men det är nog den tredje största sporten efter handboll. Valet var ganska enkelt för min egen del. Familjen spelade golf och det visade sig att jag var bra på det så jag fortsatte. 

Hade du någon förebild när du växte upp? 

– Tiger Woods, så klart, men även min farbror som spelade professionellt. 

Redan nu står det klart att Boasson har spelat till sig en kategori på Challengetouren. Men islänningen siktar högre än så. 

– Jag är garanterad spel på Challengetouren, men jag ska även spela kvalskolan till Europatouren om ett par veckor. Det är naturligtvis drömmen jag har. 

LENNART SANDAHL
[email protected]


Relaterat