Skip navigation

Nu behöver Oscar Stark göra skäl för sitt namn

Bo Steffensen - 11:26 10/10/2017

Oscar Stark gillar press och nu måste han prestera.
– Allt står på spel, så det är bara att gå ut ha kul och skratta lite grann längs vägen så kommer det att gå bra, säger han.

Oscar Stark är – tillsammans med Joel Sjöholm och Oscar Lengdén – en av tre svenska vinnare på Challengetouren i år.
I juni tog han hem Made in Denmark på Royal Oak i Kolding. Egentligen kom den där vinsten från ingenstans. Göteborgare hade inte en enda topp 30-placering med sig och veckan innan hade han dragit sig ur CT-tävlingen i Frankrike på grund av sjukdom.

Nu hoppade han från 75 på rankingen till plats sju. Han var på rätt sida 15-strecket, bland dem som får kortet till Europatouren när säsongen är över.
Sedan dess har det gått lite trögt. Sju missade kvalgränser på tio tävlingar, ingen topp 30 i de övriga tre – och en långsam kana ner till 45:e plats på rankingen.

NU ÄR det slutspelsdags på Challengetouren. Fyra tävlingar återstår. Fyra raka veckor i Asien med lite mer prispengar än det varit tidigare under säsongen. Fyra tävlingar där det kan räcka med en topplacering för att kortet ska vara fixat.
Det är nu det gäller. Oscar Stark behöver leverera som det heter nu för tiden.
– Exakt. Jag kunde haft lite mer medgångar sedan vinsten, men jag har lärt mig en del och det enda jag vet är att jag älskar att behöva lira bra när det verkligen gäller, så jag tror det kommer att bli några roliga veckor framöver, säger Oscar Stark.

LÄS OCKSÅ: "Jag älskar att vara i pressade situationer"

OSCAR Stark, som bor i Göteborg och spelar för Vallda, gav sig iväg till Asien i söndags. Där väntar Hainan Open i Kina (12–15 oktober), Foshan Open i Kina (19–22), Ras Al Khaimah i Förenade Arabemiraten (25–28) och sist den avslutande tourfinalen i Oman (1–4 november).
Ska Oscar Stark få spela finalen i Oman måste han hålla sig kvar bland de 45 bästa. Fler spelare kommer inte in.
Just nu balanserar han alltså på lina.

– Allt står på spel, så det är bara att gå ut ha kul och skratta lite grann längs vägen så kommer det att gå bra. Inget blodigt allvar inte. Bara ut och njuta.

Ett bra resultat och kortet kan vara klart. Känns det nervigare/roligare nu när allting blir så tydligt?
– Absolut, som sagt jag gillar att befinna mig i pressade situationer och jag hoppas att jag kommer sätta mig i just dessa situationer för att skapa mig bra chans att slåss i toppen på sista nio.

Det blir, förhoppningvis, fyra raka veckor i kappsäck. Något annorlunda tänk än vanligt?
– Nej det tycker jag inte. Jag trivs på olika platser. Jag har spelat alla banorna tidigare, förra året. En del av dem är lite tuffare än andra banor på Challengetouren vilket jag gillar, så jag ser fram emot det.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

d
Återstående programmet.

Följ Challengetouren här


Bild: Getty Images

Relaterat