Skip navigation

Vinst – och nu blir det tourfinal på hemmabanan för Ludwig Nordeklint

Bo Steffensen - 11:06 09/10/2017 (uppdaterad 18:50 10/10/2017)

Ludwig Nordeklint vann Race to Himmerland i Danmark och tog sig in i tourfinalen på hemmabanan i Kristianstad.
– Det hade ju känts jäkligt konstigt att inte vara med, säger han.

När Golfing intervjuade Ludwig Nordeklint i samband med SGT-tävlingen i Fjällbacka i maj sa han: ”Det finns inget alternativ, tourfinalen måste jag spela. Den får jag inte missa”.
Tourfinalen, som spelas 12–14 oktober, går nämligen på Ludwig Nordeklints hemmabana Kristianstad i Åhus, där han också jobbar extra som banarbetare.
Segern i Race to Himmerland den gångna helgen tog honom upp till elfte plats på Nordic league-rankingen – och in i finalen där endast de 30 bästa får spela.

– Jajamen. Det där har jag uppfyllt nu. Det känns bra. Det hade ju känts jäkligt konstigt att inte vara med, säger han.
 

Dessa 30 är klara för tourfinalen


41-ÅRIGE Ludwig Nordeklint verkar ha hittat något under september och oktober. De fyra senaste tävlingarna på Nordic League har han slutat 4–6–13–1 och spelat in drygt 14 000 av de totalt 18 694 poäng han står på nu.
Dessutom tog han sig vidare från det första steget i Europatourkvalet.
– Jag har hittat en jämnhet i spelet. Det känns bra hela tiden. Det sitter där. Hösten har nästan alltid varit bäst för mig. Jag vet inte varför. Jag är väl segstartad.
Nu har han faktiskt chansen att ta en av de fem platser som ger ett kort till Challengetouren nästa år.
– Ja, en seger till så kan jag bli femma. Det får jag ändå sikta på när jag har chansen. Nu är det hemmaplan för mig också så då får man gå på. Jag har ju spelat ett och annat varv på banan, skrattar han.
Jo, och dessutom klippt den ett otal gånger. Men det har han inte tid med denna veckan. Nu är det enbart träning som gäller.


DET BLEV en skön bilresa hem till Kristianstad från danska Himmerland för Ludwig Nordeklint och klubbkompisen Åke Nilsson.
Vinst för Nordeklint och Nilsson på femte plats. Nilsson som dessutom är trea på totalrankingen och ser ut att kunna knipa en CT-kort.
– Det går bra för klubben nu. Det är inte dåligt.  Segern var skön. Det är ett kvitto på att man vet vad man håller på med. Man ser att man håller för den nivån och högre, säger Ludwig Nordeklint.

I BÖRJAN av november väntar andra steget av Europatourkvalet. I Spanien.
– Det är skönt. Skulle det inte funka hemma nu så har man det att se fram emot. Så det är bara att köra på nu när det känns bra. Det gäller att hålla i gång spelet.

Challengetouren nästa år då?
– Ja, det får vi hoppas – eller högre.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Resultat: Race to Himmerland


Bild: Bo Steffensen

Relaterat