Skip navigation

Josephine Janson: "Jag har fått medicin som svarar bra"

Bo Steffensen - 9:07 05/10/2017 (uppdaterad 9:09 05/10/2017)

Josephine Janson har fått besked, rätt medicin och mår mycket bättre.
– Nu får jag fokusera på att bygga upp mig själv fysiskt och ställa in mig på nästa år, säger hon.
Josephine Janson, från Ringenäs i Halmstad, har dragits med magproblem hela sommaren. Det har medfört att hon inte fått i sig tillräckligt med näring, varit trött och sprungit på otaliga läkarbesök. Det berättade vi om i den här texten.
Nu vet hon varför.
– Jag har en tarmsjukdom som heter ulcerös kolit. Det går i skov och det är svårt att veta hur det kommer påverka mig längre fram. Det har varit en stress att inte veta vad det är och det har så klart haft effekt på mig, säger hon.

SENASTE tävlingen Josephine Janson spelade var Flommen Ladies Open på SGT i mitten av augusti. Det gjorde hon i väntan på ett definitivt läkarbesked. Hon slutade sexa.

– Det gick bra, men jag kände mig ju inte i form. Det var mest en kamp att ta sig runt banan och det är inte riktigt så jag brukar spela golf. Det är tävla som är roligt så därför väljer man att tävla fast man kanske inte alltid är på topp.
Nu ligger fokus på nästa år.
–  Jag har fått medicin som svarar bra och hjälper mig så nu mår jag mycket bättre. Men dessa månader har tagit på kroppen, så nu har jag fått börja om lite från början. Jag kände efter Flommen att nu får jag fokusera på att bygga upp mig själv fysiskt och ställa in mig på nästa år.

Förhoppningsvis blir det en tävling till innan omstarten börjar på allvar; SGT:s tourfinal 12–14 oktober i Kristianstad.
– Om jag kommer med ska jag spela finalen, tänkte jag. Men jag hoppade den senaste i Sölvesborg för jag kände mig inte tillräckligt starkt, säger Josephine Janson.

HON har spelat åtta tävlingar på Letas, undertouren till LET, men hoppar över de två avslutande tävlingarna. Och hon kommer inte att kvala till Europatouren.
– Jag väljer att satsa på rehab och komma i fas igen. Så det blir inget mer spel, förutom förhoppningsvis tourfinalen då.

Ska du passa på att jobba med något annat under vintern?
– Jo, det blir lite sidosysslor för att få det att fungera. Men det är prio på fys och sådant på vintern. Speciellt nu när jag känner att jag behöver det.

Var på trötthetsskalan står du nu, i vardagslivet?
– Jag känner mig inte trött på det sättet längre. Men det blir inte lika långa träningspass, jag kan inte hålla fokus lika länge som jag brukade. Jag är väldigt glad att jag mår så mycket bättre och ser fram emot att kunna bygga upp mig själv och få mer energi. Jag har inte haft så mycket skador i min karriär, många får ju förslitningsskador. Det här kan man jämföra med en skada fast det är en sjukdom. Man får ge kroppen tid att läka och så hoppas jag på att vara tillbaka ännu starkare.


BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Golfing bevakar Swedish Golf Tour under säsongen. Tre herrar och tre damer följer vi lite extra.
Det är Mikael Lindberg, Robin Petersson, Björn Pettersson, Josephine Janson, Sofia Ljungqvist och Sarah Nilsson.


LÄS OCKSÅ:

Mikael Lindberg
Den här säsongen vill han ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"
"Jag är i behov av en vinst"
"Det blir som att man får en extra chans"

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"
Säsongen lever – men kvalet var en lärdom

Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm
"Det blir ett tråkigt schema fram till juni"
Björn Pettersson lägger ned säsongen – tappat motivationen

Josephine Janson
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"
"Det har varit många svängar till doktorn"

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"
Proffsets vardag – en ständig jakt på sponsorer
Sofia Ljungqvist hoppas på karma efter diskningen
Flyr vintern med jobb på Los Naranjos

Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser
"Jag har nått en punkt där det känns väldigt bra"
Seger – och nu rullar golflivet i högt tempo


LÄS MER:
Spelprogrammet Nordic League
Spelprogrammet – SGT 2017


Bild: SGT

Relaterat