Skip navigation

Karlsson ensam ledare – fick nöja sig med tredjeplats

Lennart Sandahl - 10:08 02/10/2017 (uppdaterad 10:09 02/10/2017)

Robert Karlsson hade British Masters i egna händer. Inför den sista ronden var svensken i ensam ledning – skulle han vinna på Europatouren för första gången sen 2010? Tyvärr räckte det inte hela vägen när svensken trots allt slutade på en meriterande tredjeplats. 

Spänningen var stor inför den sista dagen av British Masters på Close House GC i Newcastle. Robban Karlsson hade stått för en stabil och stark inledning på tävlingen. 66 första dagen följt av 65 och 67 gav honom en startposition som ensam ledare. 

I samma boll fanns dock Paul Dunne som skulle göra lite av sitt livs avslutning. Irländaren stod för en bogeyfri runda med sju birdies och en eagle. 61 (20 under par) slag samtidigt som Karlsson fortsatte spela stabilt och skrev under scorekortet på 66 för dagen och -16 totalt. 

Även Rory McIlroy lyckades passera Karlsson och sluta tvåa på -17. För Karlssons del innebar resultatet 211,275 euro in på kontot och fina rankingpoäng. 

Senast Robert Karlsson vann en Europatourtävling var 2010 i Dubai World Championship. 

sdadas
 

LENNART SANDAHL
[email protected]


Relaterat