Skip navigation

VM-brons för flicklandslaget

Bo Steffensen - 10:54 30/09/2017 (uppdaterad 11:02 30/09/2017)

Det svenska flicklandslaget spurtade – och knep bronset i lag-VM i Kanada.

Det svenska flicklandslaget – Julia Engström, Linn Grant, Frida Kinhult, Amanda Linnér, Maja Stark och Beatrice Wallin ­– har haft en stark säsong med bland annat lag-EM-guld, flera internationella segrar och spel i Junior Solheim Cup (samtliga sex tog sig in i Europas lag).
Nu avslutades landslagssäsongen med ett brons i lag-VM i Kanada.
Denna gång bestod laget av tre spelare – Wallin, Grant och Linnér (bilden ovan).

DE svenska tjejerna har dominerat i Europa i år.
Nu fanns lag som Sydkorea och USA med. När Golfing intervjuade Amanda Linnér strax före avresan till The Marshes Golf Club i Kanada sa hon så här:

– Alla på den här nivån är duktiga. Vi är jättejämna allihop, annars skulle vi ju inte vara här. Men det ska bli spännande att se och kul att få spela mot ett annat motstånd. Målet är ju självklart att vi ska vinna.

NU BLEV det Spanien som tog guldet – efter att ha tagit in
åtta slag på ledande  Sydkorea under den fjärde och sista ronden. Spanien säkrade sedan guldet i särspel.
Sverige gjorde en liknande upphämtning, tog sig förbi USA och Italien och knep bronset med ett slags marginal – fem slag efter segrande Spanien
– Det var en medalj som satt långt inne. Vi har spelat hyfsat stabilt utan att någon i laget varit på den nivå de kan vara. Att ta ett brons i VM när tjejerna är antingen i uppbyggnadsperiod eller trötta efter en lång säsong är så klart ett tecken på styrka, säger flicklandslaget coach Fredrik Wetterstrand i ett pressmeddelande.


WORLD Junior Girls Golf Championship är öppen för spelare 18 år eller yngre. Tävlingen spelas över 72 hål. Lagets två bästa scorer räknas varje rond medan alla fyra ronder räknades i den individuella tävlingen.
Individuellt slutade Beatrice Wallin delad sjua medan Amanda Linnér och Linn Grant delade tiondeplatsen.
– Ska man vinna en sådan här tävling behövs några riktigt låga scorer. Att någon i laget skjuter en högre score gör inget då den räknas bort. Vi hade jämna scorer och alla i laget slutade topp-10 individuellt. Det känns rättvist att det räckte till brons, säger Fredrik Wetterstrand.

BO STEFFENSEN
[email protected]

Resultat, lag-VM flickor

 


Bild: Bild: SGF

Relaterat