Skip navigation

Blöt vinst för hösttaggad Jenny Haglund

Bo Steffensen - 21:15 14/09/2017

Jenny Haglund går in i höstens Europatourspel med en stärkande seger i ryggen. Karlstadspelaren vann Säljfast Ladies Open i ett minst sagt blött Sölvesborg.
– Jag tar verkligen med mig det här, det ger självförtroende i slutet av säsongen, säger hon.

Det blev en våt tillställning i Sölvesborg när Swedish Golf Tour höll sin näst sista damtävling för säsongen. Banan var blöt av mycket regn redan innan men tävlingen kunde genomföras som planerat. 36 hål på onsdagen, 18 på torsdagen.
– Det har varit upp och ner med paraplyet båda dagarna och greenerna tålde inte så mycket mer vatten. Jag är glad att de rullae bort vattnet åt oss så vi kunde fullfölja tävlingen. Sista ronden, när det kom skyfall, fick de komma ut och skyffla undan vattnet i puttlinjen medan vi spelade, säger Jenny Haglund.


 

h
Fanny Sunesson jobbade hårt med vattnet på Sölvesborgs greener.
Bild: SGT


JENNY Haglund håller egentligen till på Europatouren men eftersom programmet där inte varit det tätaste i år så har hon spelat några tävlingar på SGT. Detta var den tredje och slutade alltså med vinst, tre slag före Martina Edberg.
– Man får ju fylla ut schemat. Det är ju viktigt att få tävlingschanser och det är kul att de här tävlingarna passar så bra in och att så många bra spelare ställer upp. Det var ett väldig starkt startfält nu. Det känns ju inte som en SGT-tävling när det är många LET-spelare med.
Segern är viktig att ha med i bagen nu när Europatouren faktiskt drar igång på allvar.
– Det är ju ett jätteskönt kvitto på att träningen som jag gjort sedan British Open har gett resultat. Jag har ju haft lite tid att kunna träna hemma med min tränare och det har varit superskönt. Jag tar verkligen med mig det här, det ger självförtroende i slutet av säsongen, säger Jenny Haglund. 

jh
På väg mot seger.
Bild: SGT


NÄSTA vecka är det LET-tävling i spanska Guadalmina (21–24 sep). Den första av sju fram till början av december.
– Jag åker till Spanien på måndag. Jag är supertaggad. De ska bli jättekul att få sätta igång på riktigt på LET och få lite tävlingar där.
Jenny Haglund ska även kvala till LPGA-touren i oktober. Hon går direkt in i steg 2 och vet därmed, oavsett hur det går, att hon har en kategori på Symetratouren nästa år. Det får alla som spelar 72 hål i steg 2. Ju bättre resultat, desto bättre kategori.
Så nästa år är kommer Jenny Haglund att varva spel i Europa med spel i USA. Hon ligger 28 på LET-rankingen och har stora möjligheter att behålla sitt kort.
– Det är första gången jag kvalar så det ska bli spännande. Någon slags kategori på Symetra får jag ju, vilken vet jag ju inte än, men något blir det. Tanken är att jag ska blanda det som blir; Symetra och Europatouren eller LPGA och Europatouren om det blir så, säger hon.

BO STEFFENSEN
[email protected]
 

Resultat: Säljfast Ladies Open, Sölvesborg


Bild: SGT

Relaterat