Skip navigation

Magnifik avslutning gav Lengdén första CT-segern

Bo Steffensen - 10:37 11/09/2017 (uppdaterad 17:03 11/09/2017)

Vilken avslutning av Oscar Lengdén – som nu är en vinnare på Challengetouren. 

Oscar Lengdén är inne i ett stim just nu. Först en femteplats i Prag på Europatouren förra veckan, sedan vinst i Bridgestone Challenge – den första på Challengetouren för Lengdén.
Tävlingen i engelska Luton spelades i form av en modifierad poängbogey. Eagle gav fem poäng, birdie två, par noll, en bogey minus ett, dubbel eller värre minus tre.
Oscar Lengdén var tolv poäng efter när han gick ut på söndagen. På de första tolv hålen fick han i fem birdies och plockade in på täten. Lengdén avslutade magnifikt med birdie, birdie, eagle.
Han slutade på 19 poäng för dagen, på 49 totalt och vann därmed tävlingen två poäng före tysken Nicolai von Dellingshausen.
Men det var nära att Oscar Lengdén inte hade spelat i Luton över huvud taget.
Eftersom han blev femma i Prag fick han också en plats i Europatorutävlingen i Schweiz denna vecka, men valde till slut att spela på Challengetouren. Han ville bevka sina möjligheter till rankingpoöng nu när säsongen går in i sitt slutskede.
De femton bästa på rankingen får ju kortet till Europatouren nästa år.
– Det visade sig vara ett riktigt bra beslut att komma hit. Jag hade en riktigt bra vecka i Prag så mitt självförtroende var på topp och jag ville till ET-tävlingen i Schweiz för att få erfarenheten därifrån. Men samtidigt hade jag inte spelat så bra på Challenge-touren det här året, säger Lengdén, till europeantour.com.
Segern i Luton gav 28 800 euro (och poäng) och skickade upp Oscar Lengdén på 14:e plats på rankingen.

BO STEFFENSEN
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat