Skip navigation

Inför SGT: Skyfallet stoppar inte Sölvesborgs GK

Lennart Sandahl - 14:22 11/09/2017 (uppdaterad 17:25 11/09/2017)

Sölvesborgs GK:s banarbetare har haft mycket att stå i. Det har regnat intensivt den senaste veckan, men spelarna behöver inte oroa sig. 
– Allt som vi kan påverka kommer vara bra, säger klubbchefen Kristian Olsson till golfing.se.

Efter ett års uppehåll är Sölvesborgs GK tillbaka på SGT-tourens tävlingsschema. Under onsdagen och torsdagen kommer damspelarna att slåss om titeln i Säljfast Ladies Open. 

Men förutsättningarna har inte varit enkla för arrangören. Ett intensivt regnande över Sölvesborg har gjort att banan fått ta stryk. Det är dock inget som ska hota tävlingsstarten. 

– Efter omständigheterna tycker jag att banan ser bra ut. Bankonsulenten är ute och mäter hela tiden och det ser helt okej ut allting. Värdena är jämna, säger klubbchefen Kristian Olsson till golfing.se.

Hur mycket regn har fallit?

– Jag och greenkeepern diskuterade det precis. Jag ska kolla med honom, vänta... Ja, det har i alla fall kommit 50 mm sista veckan. 

Oj. Har du koll på prognosen?

– Det ska vara uppehåll i dag. Även under Pro-Am som spelas i morgon. Sen ska det eventuellt falla lite på onsdagen när spelarna kommer. Man hoppas ju att det inte blir så eftersom de ska spela 36 hål den dagen. 

sdad
Foto: Sölvesborgs GK

 

Förra året hade klubben ett uppehåll som arrangör. Men mellan 2013-2015 hade man ett uppskattat arrangemang som var en del av Letas-touren också. 

– Nu är det första gången vi kör en ren SGT-tävling. Våra tävlingar har alltid varit uppskattade och är en chans för oss att trimma organisationen. Bankillarna får något att se fram emot och vi får svetsa samman oss inför veckan. Sen tycker vi att det är viktigt att damerna har någonstans att spela. För svensk golfs framtid är det viktigt med bra tävlingar. 

– Vi brukar även ha en uppskattad Pro-Am där de flesta av klubbens sponsorer är med på en boll. 

Har ni något eller några signaturhål?

– Jag tycker nog att vi har en ganska jämn bana. Inget sånt där wow-hål, men heller inget dåligt hål. Sista nio sticker dock ut eftersom att de spelas vid havet. Det är lite trevligare för ögat. Arton ligger fint vid klubbhuset så avslutningen blir bara bättre och bättre.

Sölvesborg brukar förknippas med fotboll (Mjällby) och rockfestivalen. Hur stor är golfen?

– Vi är väl en liten undangömd pärla fortfarande. De senaste åren har vi dock uppmärksammats i tidningar och så, vilket är kul. Banan ligger på sand och är lite som Barsebäck och Tylösand. Ett fint landmärke för kommunen där vi har många sommargäster som golfar hos oss. 

Emma Nilsson är det enda hemmahoppet i tävlingen. 

– Självklart håller vi på Emma. Det vore kul om hon går bra i veckan. 

Till sist, vad önskar du dig ska klaffa under veckan?

– Att vi får uppehåll och inget regn, ha ha. Annars hoppas jag att tjejerna kommer känna sig välkomna och omhändertagna. Vi vill verkligen att de ska få en trevlig vistelse och det är viktigt för oss att ha ett bra arrangemang runt omkring. 

LENNART SANDAHL
[email protected]


Relaterat