Skip navigation

Titelsuccé för Linn Grant i Skottland: "Det var lite läskigt"

Lennart Sandahl - 14:14 10/09/2017

Med birdies på de avslutande två hålen avgjorde Linn Grant från Rya Golfklubb Ladies' British Open Amateur Stroke Play på fredagskvällen. Segermarginalen blev tre slag till de båda tvåorna Annabel Wilson, Irland och Hannah Screen, England.

– Jag spelade stabilt hela dagen, första ronden idag kunde ha varit lite sämre score men bra puttning löste det. Vid andra ronden idag var det väldigt stabilt spel från tee till green, men det var lite läskigt då jag inte var i ledning förrän på slutet. Jag nötte på och sedan rullade puttarna i på slutet vilket kändes skönt, säger Linn Grant efter prisutdelningen.

Tävlingen avgjordes på North Berwick Golfklubb på Skottlands östkust och över 72 håls slagspel över tre dagar. Linns scorer var 77-68-71-72 för totalt fyra under par. Detta var Linns tredje individuella seger internationellt under 2017.

Årets tidigare segrar skedde i april vid Helen Holm Scottish Women's Open Championship och i juni vid German Girls Open. Hon var också med i flicklandslaget när de segrade i lag-EM i juli.

Nästa uppdrag för Linn blir World Junior Girls Golf Championship, ett kombinerat lag-VM och individuellt VM för spelare 18 år och yngre som spelas i Kanada 26–29 september.

Foto: Privat

REDAKTIONEN


Relaterat