Skip navigation

PRESIDENTS CUP: Enighet när kaptenerna gjorde sina val

Bo Steffensen - 0:25 07/09/2017 (uppdaterad 9:21 07/09/2017)

Charley Hoffman och Phil Mickelson fick de två sista platserna i USA:s lag till Presidents Cup. Nick Price, kaptenen för det internationella laget, valde Emiliano Grillo och Anirbarn Lahiri.

Två tävlingar återstår av PGA-touren och Fedex-slutspelet. Sedan är det dags för Presidents Cup – matchen mellan USA och övriga världen (förutom Europa).
Lagen består av tolv spelare. Efter förra veckans slutspelstävling i Boston var tio platser klara i respektive lag. Tio man som spelat sig in i laget.
På onsdagskvällen tog de båda lagens kaptener, Steve Stricker och Nick Price, ut sina återstående två spelare.
I förhandssnacket när det gäller USA:s lag var de flesta experter eniga om att det skulle stå mellan Charley Hoffman (11), Brain Harmon (12) och veteranen Phil Mickelson (15).
Hoffman, som radat upp topp 10-placeringar i år och i princip landade jämsides med Kevin Chappell som snodde den tionde platsen på rankingen, ansågs av de flesta vara ett givet kort för Stricker att lägga på bordet.
Sedan skulle det bli lite mer huvudvärk för den amerikanska kaptenen.
Skulle han plocka med rutinerade stjärnan Phil Mickelson som spelat samtliga Presidents Cup och Ryder Cup sedan 1994? Eller skulle han gå för Harmon, Jason Dufner eller Gary Woodland som låg före på rankingen? Eller någon annan?

 

HP
Glada miner.  Charley Hoffman och Phil Mickelson ska spela Presidents Cup.
Bild: Getty Images


STEVE Stricker, och hans vicekaptener, plockade ut 40-årige Hoffman och 47-årige Mickelson.
– De var enhälligt. Vi vet alla vad Phil bidrar med. Han har varit med i fler än tjugo lag. Han har börjat spela bättre och har garanterat mig att han är på rätt väg, säger Steve Stricker till amerikansk media.

Phil Mickelson var givetvis nöjd.
– Det betyder mycket för mig att de ville ha mig med trots att jag inte spelade till mig en plats. Jag älskar verkligen att vara med de här killarna, säger han.
Charley Hoffman, nära kompis med Mickelson, var lättad. 
– Jag är glad att det äntligen är över och att jag tog mig in i ett amerikanskt lag till slut. Det är ett väldigt speciellt ögonblick för mig. Phil och jag har spelat mycket golf i San Diego och han har pratat mycket om det, säger Hoffman.

 

Lahiri
Anibarn Lahiri.
Bild: Getty Images
Grillo
Emiliano Grillo.
Bid: Getty Images

NICK Price hade sannolikt ett svårare beslut än Steve Stricker.
Argentinaren Emiliano Grillo var elva på rankingen, bakom honom fanns japanerna Hideto Tanihara och Yuta Ikeda följda av Hao Tong Li Kina och sydkoreanen Byeon Hu An (som fick ett wild card förra gången och).
Ingen av dem har visat någon vässad form den senaste tiden.

Price gick på Grillo – och indiern Anirbarn Lahiri (16 på rankingen).
Valet av Grillo var också ett enhälligt beslut, enligt Nick Price. Lahiri fick sin plats för att han spelar mot de bästa i världen regelbundet och tillför mycket i omklädningsrummet.
– Vi tittade på dem som spelar fulltid på PGA-touren eftersom det ger en viss bekvämlighet när det gäller att spela här, säger Nick Price.
USA har inte förlorat Presidents Cup sedan 1998.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

FAKTA: Presidents Cup
Lagmatch i stil med Ryder Cup mellan USA och övriga världen (förutom Europa) som spelas varannat år.
När: 29 september–1 oktober på Liberty National GC i New Jersey, USA.
Lagen består av tolv spelare varav tio som spelat sig in och två som tagits ut av respektive lagkapten.

2015 vann USA 15,5–14,5.

USA:s lag
Spelade sig in (i rankingordning): Dustin Johnson, Jordan Spieth, Justin Thomas, Rickie Fowler, Daniel Berger, Brooks Koepka, Kevin Kisner, Patrick Reed, Matt Kuchar, Kevin Chappel.
Kaptensval: Charley Hoffman (11 på rankingen), Phil Mickelson (15).

Kapten: Steve Stricker.
Vicekaptener: Fred Couples, Jim Furyk, Davis Love III, Tiger Woods.

 

INTERNATIONELLA LAGET
Spelade sig in (i rankingordning): 
Hideki Matsuyama, Japan, Jason Day, Australien, Adam Scott, Australien, Louis Ooosthuizen, Sydafrika, Marc Leishman, Australien, Carl Schwartzel, Sydafrika, Branden Grace, Sydafrika, Si Woo Kim, Sydkorea, Jhonattan Vegas, Venezuela, Adam Hadwin, Kanada.
Kaptensval: Emiliano Grillo (11), Argentina, Anirbarn Lahiri, Indien (16).

Kapten: Nick Price.
Vicekaptener: Ernie Els, Tony Johnstone, Geoff Ogilvy, Mike Weir.


Bild: Getty Images

Relaterat