Skip navigation

Coachen tipsar: Ida visar dig en ’Dead Duck’

Lennart Sandahl - 11:58 16/08/2017

Golfways Ida Bosson älskar att slå en ’Dead Duck’. Här delar hon med sig av fördelarna med slaget och hur du själv kan slå det och rädda din score från många luriga situationer som kräver lite finess.

 

Coachens biografi

Ida Bosson driver sedan 2010 företaget Qwinaida som inriktar sig på golf och mental coaching. Gick högre tränarutbildningen i golf 1995/1996. Har jobbat på flera klubbar runt Stockholm, bl.a. Österåker, Wäsby Sigtuna, Saltsjöbaden och senast på Arninge. Idag ger hon privatlektioner på flera olika platser. Ida har alltid intresserat sig för beteendevetenskap och har enligt henne själv alltid coachat sin omgivning. De senaste åren har hon börjat coacha på allvar. Tar du en vanlig golflektion får du alltid tänkvärda mentala nycklar med på köpet. Hon säger att det mentala är minst lika viktigt för nybörjaren som elitspelaren. Hon coachar inte bara golfare utan har även jobbat med tennisspelare och skådespelare. Det handlar mycket om att kunna slappna av och inte försöka för mycket, säger hon.

Redaktionen


Relaterat