Skip navigation

Seger för Sarah Nilsson – och nu rullar golflivet i högt tempo

Bo Steffensen - 20:55 12/08/2017 (uppdaterad 21:01 12/08/2017)

Sarah Nilsson kände att något var på gång – så tog hon sin första seger för året.
– Skönt att äntligen få till det och att känna vinnarkänslan igen, säger hon.

När Golfing, i den här intervjun, pratade med Sarah Nilsson var hon på väg till Moss och Ladies Norwegian Open på Swedish Golf Tour. Hon tyckte att spelet blivit bättre och bättre och att hon hade nått en punkt där golfen kändes väldigt bra. Det var bara en fråga om att få ihop det.
Där var hon helt rätt ute.

SARAH Nilsson vann Norwegian Open. Hon slutade fyra under par efter 71–72–69 och var två slag före Jenny Haglund, Cajsa Persson och Frida Gustafsson Spång.
– Det var superkul. Det var jätteviktigt. Det är skönt att känna att jag är på rätt väg och att träningen ger resultat. Det var mycket vind också sista nio så jag är jättenöjd med hur jag tog mig an det. Jag hade ett väldigt stabilt spel från tee så jag träffade många fairways och gav mig själv bra chanser att lägga upp bollarna nära. Sista rundan rullade lite puttar i också, säger Sarah Nilsson till Golfing.

DET ÄR lördagkväll, dagen efter segern, och Sarah Nilsson har precis beställt in mat efter att ha spelat juniorserien – på Ljunghusen, längst ner i Skåne.
– Vi körde direkt från Moss, jag var här vid midnatt somnade halv ett, gick upp 05.30. Men det gick bra. Jag delade min första match och vann den andra på elvan, säger hon.


JA, DET går i ett just nu för Sarah Nilsson.
Moss, Ljunghusen och nu väntar Letas-tävling i Frankrike (15–17 augusti) och efter det ny SGT-tävling, på Flommen (18–19 augusti).
– Jag reser till Franrike söndag morgon, flyget går 08.00, sedan ska jag spela in när vi kommer fram och så börjar tävlingen börjar tisdag. Sedan flyger vi hem, landar vid 22-tiden på kvällen och sedan är det 36 hål på Flommen dagen efter det, skrattar hon.
Ett sådant schema är inga problem när man vinner.


Resultat, Ladies Norwegian Open

I MOSS gick Sarah Nilsson ut i näst sista boll på fredagen.
– Jag visste inte hur jag låg till. Jag hade inte jättebra koll på det, men jag tänkte att jag hade nog en bra chans om jag kunde gå tre, fyra under par. Jag hade en birdieputt på sista som jag trodde var avgörande för om jag skulle vara i toppen eller inte, men jag missade den. Fast det blev ju bra ändå, säger hon.
Det blev det. Sarah Nilsson tog ett skutt upp till andra plats på SGT-rankingen.


BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Golfing bevakar Swedish Golf Tour under säsongen. Tre herrar och tre damer kommer vi att följa extra noga.
Det är Mikael Lindberg, Björn Pettersson, 
Robin Petersson, Josephine Janson, Sofia Ljungqvist och Sarah Nilsson .

LÄS OCKSÅ:

Mikael Lindberg
Den här säsongen vill han ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"

Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm
"Det blir ett tråkigt schema fram till juni"

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"

Josephine Janson
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"
Proffsets vardag – en ständig jakt på sponsorer
Sofia Ljungqvist hoppas på karma efter diskningen

Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser
"Jag har nått en punkt där det känns väldigt bra"


Bild: SGT

Relaterat