Skip navigation

Josephine Janson: "Det har varit många svängar till doktorn"

Bo Steffensen - 9:00 11/08/2017 (uppdaterad 9:02 11/08/2017)

Det har varit en intensiv sommar för Josephine Janson – som har tagit på krafterna.
– Jag har varit sjuk i nästan två månader så det har varit ganska tufft att spela, säger hon.

Josephine Janson, från Ringenäs i Halmstad, har spelat åtta av nio tävlingar på Letas i år.
Samtidigt har hon dragits med magproblem de senaste två månaderna som, bland annat, medför att hon inte får i sig tillräckligt med näring.
– Det har varit ganska ansträngt. Jag har inte haft så mycket energi. Det har varit väldigt tufft faktiskt. Det har varit många svängar till doktorn, säger hon.
Nästa vecka har Josephine Janson en ny tid hos läkaren.
– Vi får se vad de kommer fram till då. Efter det vet jag lite mer hur det blir efter säsongen, men förhoppningsvis så löser det sig. Läkarna vet ungefär vad det är men jag måste till sjukhuset och ta lite mer prover så de kan säga mer exakt. Det är inte så roligt att prata om det, men det är tröttheten som stör min golf, säger hon.

LÄS MER: 
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"
 

I VÄNTAN på den undersökningen är Josephine Janson i norska Moss och spelar SGT-tävlingen som går där 10–11 augusti (följ här). Hon har bedömt att det funkar.
– Det är min energinivå som inte är bra, på det sättet är jag inte i toppform, men jag kände ändå att jag ville spela. Så har jag tänkt inför varenda tävling i sommar nästan, jag har fått känna av om jag orkar eller inte. Jag har kört på i nästan alla tävlingar ändå. Jag tycker ändå att det har gått ganska bra med tanke på det tillstånd jag är i, säger hon.
Sommaren har varit fullspäckad.
– Först spelade jag tre veckor i rad, så hade jag en veckas uppehåll och sedan spelade jag fem veckor i rad. Nu har jag haft två veckor utan golf där jag inte tävlat. Jag hade lite oflyt i den sista tävlingen i Spanien. Jag fick inte min golfbag. Jag fick spela med låneklubbor, det fanns ingenting att hyra. Det har varit mycket runt omkring som inte har varit som det brukar den här säsongen.

UNDERSÖKNINGEN nästa vecka krockar med den kommande Letas-tävlingen i Frankrike. Så där fick hon avanmäla sig.
– Jag tänkte att jag skulle spela Flommen på SGT i stället, på helgen där. Sedan får vi se hur det blir. Det beror lite på hur pigg jag är. Hur mycket jag än vill tävla så känner jag efter de här veckorna att jag måste lyssna lite på kroppen. Hälsan går ändå först. Men golfen känns bra och jag ser fram emot slutet av säsongen, säger Josephine Janson.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Golfing bevakar Swedish Golf Tour under säsongen. Tre herrar och tre damer kommer vi att följa extra noga.
Det är Mikael Lindberg, Björn Pettersson, 
Robin Petersson, Josephine Janson, Sofia Ljungqvist och Sarah Nilsson .

LÄS OCKSÅ:

Mikael Lindberg
Den här säsongen vill han ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"

Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm
"Det blir ett tråkigt schema fram till juni"

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"

Josephine Janson
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"
Proffsets vardag – en ständig jakt på sponsorer
Sofia Ljungqvist hoppas på karma efter diskningen

Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser
"Jag har nått en punkt där det känns väldigt bra"


LÄS MER:
Spelprogrammet – SGT 2017


Bild: Getty Images

Relaterat