Skip navigation

PGA Championship: Här slår Pampling ett "Happy Gilmore-slag"

Dennis Johansson - 8:38 11/08/2017 (uppdaterad 11:35 14/08/2017)

Med minuter kvar till avbrott och inget att spela för tog Rod Pampling fram den stora lagspelaren inom sig. Tack vare ett stressat “Happy Gilmore-slag kunde han och sina medspelare avsluta ronden.

Under andra ronden av årets sista herrmajor, PGA Championship på Quail Hollow, gjorde amerikanen Rod Pampling en stor uppoffring för sina spelkamrater. Med endast några få minuter kvar till spelavbrott, på grund av mörker, var det många spelare som kämpade för att komma i mål innan signalen tjöt. Allt för att slippa avsluta sin rond tidigt på lördagen.

Då skyndade sig Pampling, som låg 12 över par och långt utom räckhåll för att klara kvalgränsen, upp på sista tee och satte bollen i spel så fort som möjligt. Hans utslag är nog så nära ett “Happy Gilmore-slag” som vi någonsin kommer få se ett proffs slå under en major.

 

No words 😳 #PGAChamp 🎥 via @pgachampionship

Ett inlägg delat av European Tour (@europeantour)

Det unika och stressade utslaget seglade med låg bollflykt in mot träden men gjorde att han och medspelarna Xander Schauffele och Thomas Pieters slapp gå upp tidigt på lördagen. Under en av årets fjärde största singeltävlingar visade Rod Pampling verkligen vilken lagspelare han är.DENNIS JOHANSSON
[email protected]


Bild: Foto: Getty Images

Relaterat