Skip navigation

Wille Schauman: "Jag tror på McIlroy – och högoddsaren Luke List"

Bo Steffensen - 8:22 10/08/2017 (uppdaterad 8:29 10/08/2017)

 

FEM FRÅGOR till Wille Schauman, Cmore.
Varje vecka ställer Golfing fem aktuella frågor till en av Cmore Golfs fyra programledare; Wille Schauman, Tommy Billberg, Mats Hallberg och Peter Ahnberg.
Denna gång håller vi oss till PGA-mästerskapen och Solheim Cup.
Wille Schauman står för svaren.
 

Noren
Kan Norén ta hem årets sista major?
Bild: Getty Images


1) PGA-mästerskapen denna veckan. Stenson, Norén, Lingmerth och Blixt i startfältet.
Vad har du för känsla när det gäller svenskarna i årets sista major?
– De två som ska ha bäst möjlighet är Stenson och Norén. Dock har Stenson inte presterat bra hittills på denna bana, som borde passa hans spel då den ställer höga krav på ballstriking.
– Norén verkar ha hittat en en ny nivå vad gäller tilltron till sin egen förmåga mot världens bästa motstånd. Hans vassa puttning kommer att belönas på greener som rankas mycket högt på touren både gällande hastighet och jämnhet.

– Lingmerth har, med få undantag, visat fin form sedan slutet av april. Dock har han bara klarat en av fyra kvalgränser på Quail Hollow (D17, 2016). En topp-15 placering om spelet stämmer bra, får han till alla delar så vet vi att han kan vinna mot de allra bästa.
Blixt är tillbaka efter några veckors uppehåll, förhoppningsvis har han vässat spelet. Hans senaste topp-25-placering kom sista helgen i maj på Dean & Deluca Inv.

 

LL
Långtslående Luke List. 
Bild: Getty Images

2) Hideki Matsuyama kommer till Quail Hollow med en imponerande vinst i bagen, Rory McIlroy verkar ha fått ordning på sitt spel, Jordan Spieth har möjlighet att spela hem en karriär Grand Slam, Jimmy Walker ska försvara sin titel … Det finns många om budet.
Vilka spelare tror du mest på?
– Min favorit i US PGA Championship är Rory McIlroy. Han har med sig fin form in i tävlingen och har vunnit Wells Fargo Championship på Quail Hollow två gånger. Om Spieth har häng på ledningen inför sista dagen är han definitivt ”the man to beat” med sin vinnarskalle och världens bästa puttning. Min högoddsare är Luke List som slår långt och är vass med järnklubborna.

 

Phil%20M
Phil Mickelson har varit med förr.
Bild: Getty Images


3) Ernie Els och Phil Mickelson spelar båda sin hundrade major denna veckan. Mickelson har vunnit fem gånger och utöver det slutat topp 10 hela 33 gånger (varav 11 andraplatser). Els har fyra majorvinster plus 31 topp 10-placeringar (varav 5 andraplatser).
Vad säger du om den statistiken?

– Båda två har haft fenomenala karriärer. Mickelsons CV ser bättre ut på papperet med fler segrar, både i majors och på PGA-touren. Däremot tror jag att Ernie har gjort mer för världsgolfen med sitt spelande och vinnande världen över. Om vi tittar på deras chanser denna vecka så tror jag definitivt att Mickelson har en bättre möjlighet att vinna ytterligare en major. Han trivs bra på Quail Hollow och har noterat nio topp-10-placeringar i Wells Fargo Championship, dock ännu ingen seger.
 

LÄS OCKSÅ:
Fem frågor till Wille Schauman, vecka 24
Fem frågor till Tommy Billberg, vecka 25
Fem frågor till Mats Hallberg, vecka 26
Fem frågor till Peter Ahnberg, vecka 27
Fem frågor till Wille Schuman, vecka 28
Fem frågor till Tommy Billberg, vecka 29
Fem frågor till Mats Hallberg, vecka 30
Fem frågor till Peter Ahnberg, vecka 31


4) Solheim Cup-lagen är fastställda. USA:s tolv spelare ligger mellan 2 och 57 på världsrankingen, Europas mellan 12 och 115. USA har hemmaplan, ser starkt och rutinerat ut.
Hur ser du på Europas chanser den här gången?

– Jag vet att det europeiska laget kommer att kämpa stenhårt och komma väl förberett. Kapten Sörenstam är känd som den spelare som alltid var bäst förberedd, det lär hon vara även i kaptensrollen. Dock tror jag att de kommer få det väldigt tufft i Des Moines. Det amerikanska laget är bättre på papperet, har fördel av hemmaplan och kommer inte att vika ner sig.

 

Sagstr%F6m
Madelene Sagström gör Solheim Cup-debut. Helt rätt, tycker Wille Schauman.
Bild: Getty Images

5) Annika Sörenstam plockade in rookien Madelene Sagström i Europas lag (plus Caroline Masson, Emily Pedersen och givna Anna Nordqvist). Vilka fyra spelare hade du tagit ut om du var Solheim Cup-kapten?
– De val som Annika gjorde känns stabila och väntade. Nordqvist var given som högst rankade europé på världsrankingen. Sagström är nionde bästa europé på rankingen och hon har, efter en fenomenal säsong på Symetratouren, etablerat sig på LPGA och känns också som ett stabilt val. Masson är topp-50 i världen (åttonde bästa europé) så inget snack om att tyskan också platsar. Mitt fjärde wild card hade nog gått till Azahara Munoz som är rankad fjortonde på Solheim Cup-rankingen och som spelat tre tidigare Solheim Cup.
 

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

TV-TIDER   
Torsdag 10 aug
19.00–01.00: PGA-mästerskapen (Viasat golf)

Fredag 11 aug
19.00–01.00: PGA-mästerskapen (Viasat golf)

Lördag 12 aug
20.00–01.00: PGA-mästerskapen (Viasat golf)

Söndag 13 aug
20.00–01.00: PGA-mästerskapen (Viasat golf)
 

 


Bild: Cmore

Relaterat