Skip navigation

Det smäller på Isaberg – för åttonde året i rad: "Det har känts självklart"

Lennart Sandahl - 14:13 08/08/2017

I helgen spelas SGT Isaberg Open hosted by Patrik Sjöland. Det är åttonde året i rad som klubben arrangerar en tourtävling och i år hoppas man på bra väder – för en gångs skull.
– Vi har nog haft alla fyra årstider de senaste åren, säger klubbchefen Jacob Stenkil till golfing.se. 

Det börjar närma sig återigen för Isabergs Golfklubb. 

Klubben har i många år varit arrangör av tourtävlingar och ser fram emot ännu en utmaning när SGT Isaberg Open drar igång på torsdag. Spelplatsen är den Östra banan, som under 2016 utsågs till landets bästa golfbana av Golfhäftets egna gäster, och klubbchefen tror inte att spelarna kommer att bli besvikna. 

– Banans skick är fantastiskt. Det kan inte bli bättre, säger han till golfing.se. 

Vad ser du för värde i att fortsätta arrangera tävlingar på den här nivån?

– Jag tycker att det får ihop klubben väldigt bra. Vi har många medlemmar som ställer upp ideellt och det här tvingar oss att bana stenhårt med banans finish inför tävlingen. Jag säger inte att det är dåligt annars, men nu är allt perfekt. Nu är det åttonde året i rad vi arrangerar och för mig har det alltid känts självklart. 

– Vi gör det dels för att vi har en lång historia av att arrangera större tävlingar. Dels även för att det är viktigt att det finns arrangörsklubbar i Sverige som ställer upp för den kommande eliten. En annan aspekt är marknadsföring. Våra gäster vet oftast om att vi är med på tourschemat och vill ofta spela tourbanan. Då brukar vi säga att de ska spela västra också för den är lika bra. 

Vilka signaturhål har ni på tourbanan?

– Då skulle jag nog 15 som är ett korthål ned mot sjön. Det är inte långt, men det kan ligga på mycket vind som man inte känner av när man står uppe på tee. Du slår nedför. Sen har vi även hål 16 som är ett par fyra med dogleg höger mot green och med jättefin utsikt mot sjön. Den är både teknisk svår och bildskön! 

Vad behövs för att höja statusen på SGT ytterligare?

– Vi behöver ha fler engagerade arrangörsklubbar. Vi behöver skapa större sponsornätverk så att vi kan erbjuda en större dignitet på prischeckarna. Vi är ju även med på Nordic League så vi har många danska spelare. Ska SGT överleva på sikt tror jag att vi behöver få in fler internationella spelare och större prispengar. Sen behöver vi få upp publiksiffrorna också. 

Till sist, vad önskar du dig som arrangör inför helgen?

– Bra väder! Vi har haft problem med det många gånger och vi har nog haft alla årstider de senaste åren. Åska, regn, hagel – allt! Nu hoppas vi åtminstone på uppehåll med dräglig vind och utan speluppehåll så att alla blir nöjda. 

LENNART SANDAHL
[email protected]


Relaterat