Skip navigation

Sarah Nilsson: "Jag har nått en punkt där det känns väldigt bra"

Bo Steffensen - 11:55 08/08/2017 (uppdaterad 12:00 08/08/2017)

Sarah Nilsson har inte haft någon semester i sommar. 
– Inte direkt. Jag tränar, tävlar och reser, men jag tycker det är kul, säger hon.

Måndag kväll. Sarah Nilsson, Kristianstad GK, sitter i en bil tillsammans med sin syster Emma. De är på väg till Moss i Norge. Emma kör.
Moss är nästa stop i golftillvaron. Där spelas den nyinsatta tävlingen Ladies Norwegian Open, på Swedish Golf Tour, 10–11 augusti. Så Kristianstadstjejerna är ute i god tid.
– Vi har kört från Stockholm. Vi var uppe i Sundsvall och stannade i Stockholm några dagar. Vi var bland annat ute och tränade på Viksjö, säger Sarah Nilsson.

I Sundsvall Open – som även ingick på Letas, undertouren till Europatouren –  slutade Sarah Nilsson på 22:a plats. Hon har spelat nio av tio tävlingar på Letas och det är lite så det har sett ut under året, runt 20:e plats. Förutom i Tjeckien där hon slutade sjua.
Hon är 33:a på rankingen, de fem bästa får ett kort till LET nästa säsong.
– Ska jag bli bland de fem får jag nog ta och vinna en tävling eller två. Men topp 20 hade varit bra för då slipper man det första steget i kvalet till LET, det är inte heller så dumt, säger Sarah Nilsson som tycker att hon är på en bra plats just nu med sin golf.
– Det går framåt hela tiden. Jag klarar cutterna och kommer runt tjugonde plats. Jag tyckte i början av säsongen att spelet inte var där jag ville att det skulle vara. Det har blivit bättre och bättre och nu har jag nått en punkt där det känns väldigt bra. Det är nära känns det som och det kan bli väldigt bra scorer om jag får till puttarna någon runda. Jag är inte alls orolig faktiskt. Jag tränar på, det är inte mycket annat man kan göra, säger hon.
 

LÄS MER: Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser
 

DET ÄR små marginaler mellan den där tjugondeplatsen och en topplacering. I Sundsvall var Sarah Nilsson sex slag efter segraren. Det är två slag per runda. Två puttar som rullar i istället för att stanna en decimeter från hål.
För att komma dit behöver Sarah Nilsson vässa inspelen.
– Det är ju det man strävar efter hela tiden. Man får göra sin statistik och se var det brister och jag ser ju en tydlig skillnad på hur många puttar jag sätter beroende på hur långt jag är från pinnen. Det är ganska självklart. Ibland kan man ju gå en hel runda och tycka att ingenting går i, men tittar man efteråt så visar det sig att man inte har varit så nära pinnen.

DET DÄR är ingenting som Sarah Nilsson går och omkring och ältar. Hon tänker framåt hela tiden, hänger inte upp sig på det som hänger upp sig.
– Jag försöker mer utvärdera varje tävling för sig, vad jag gjorde bra. Man ska nog inte tänka allt för mycket på det som gått dåligt utan vara i nuet och gå vidare. Självklart kan man påverka, träna mer och sådana saker, men jag har aldrig tänkt att det är lönlöst och att jag inte kommer någonstans utan jag tycker att jag utvecklas hela tiden och är på rätt väg. Varje träning hittar jag nya positiva saker, säger hon.

TRE tävlingar återstår på Letas; Frankrike 15–18 augusti, England i slutet av september och en nyinsatt tävling på El Saler utanför Valencia i Spanien. Sarah Nilsson tänker spela alla tre, liksom de återstående tre på SGT.
– Ja, det är faktiskt jätteroligt nu framöver på Swedish Golf Tour. Det är ju tre tävlingar; först Flommen där jag har min tränare, sedan Sölvesborg som är min gamla hemmabana och sist tourfinalen på Kristianstad som är min nuvarande hemmabana. Så det är perfekt.
Dessutom är hon väl bekant med El Saler. Systrarna Nilsson brukar tillbringa vintrarna i Spanien, i närheten av Valencia.
– El Saler är bara en kvart från där vi brukar vara så den banan kan jag jättebra, säger hon.

 

OoM

Sarah Nilssons säsong på Letas så här långt.


MEN FÖRST är det Moss i Norge som gäller, en bana Sarah Nilsson däremot aldrig spelat tidigare.
– Förra året var det två eller tre tävlingar i Norge och jag tycker att de gör det jättebra.
Fyrtio svenska spelare peggar upp i Moss.
– Jag vet faktiskt inte var alla andra kommer att bo. Jag åker med min syster de gånger vi är på samma tävlingar. Det är skönt att ha någon med sig, säger Sarah Nilsson.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Golfing bevakar Swedish Golf Tour under säsongen. Tre herrar och tre damer kommer vi att följa extra noga.
Det är Mikael Lindberg, Björn Pettersson, 
Robin Petersson, Josephine Janson, Sofia Ljungqvist och Sarah Nilsson .

LÄS OCKSÅ:

Mikael Lindberg
Den här säsongen vill han ta steget upp
"Det var en hjälp jag verkligen behövde"

Björn Pettersson
Veteranen tänker fortsätta leva sin dröm
"Det blir ett tråkigt schema fram till juni"

Robin Petersson
Sveriges bäste amatör laddar för proffslivet
"Jag ska bara äta bättre och mindre"
"Det här är ett av världens bästa jobb"

Josephine Janson
I år fokuserar Josephine Janson på att ha roligt
"Tävlingshjärnan var inte riktigt påkopplad"

Sofia Ljungqvist
"I år har jag en starkare självbild"
Proffsets vardag – en ständig jakt på sponsorer
Sofia Ljungqvist hoppas på karma efter diskningen

Sarah Nilsson
"Just nu kliar det i fingrarna"
Sarah Nilsson kryddar med spanska ingredienser

 

LÄS MER:
Spelprogrammet – SGT 2017

 


Relaterat