Skip navigation

My Leander vidare till helgen - chans på bästa amatör

Dennis Johansson - 10:43 05/08/2017 (uppdaterad 10:48 05/08/2017)

Fyra svenskor klarade cutten i Women's British Open. En av dem var AIK Golfklubbs My Leander som nu har chans att bli bästa amatör.
– Det har varit två lärorika och roliga rundor, säger hon.

Efter två spelade varv av Ricoh Women's British Open på Kingsbarns leder Sydkoreanskan In-Kyung Kim på -11. Av de sju startande svenskor gick fyra, Anna Nordqvist, Pernilla lindberg, My Leander (a) och Madelene Sagström, till helgens spel. Bästa svensk är Anna Nordqvist på -6, efter rundorna 68 och 70.

Debuterande amatören My Leander, från AIK Golfklubb, som lyckades kvala sig in till mästerskapet i sista sekund fortsätter att imponera. Nu är hon en av fyra svenskor att vara klar för helgens spel och har även chans att bli bästa amatör. Efter två rundor under par, 71 och 70, ligger hon totalt sett -3. Åtta slag efter ledande In-Kyung Kim, men endast ett slag efter Irländska Leona Maguire på -4, som efter två varv är bästa amatör. 12.40, svensk tid, fortsätter My sin British Open-resa.

LÄS OCKSÅ:
My gör majordebut – en av sju startande svenskor
Stark start av Anna Nordqvist

my
Foto: Göran Söderqvist
 

Hur känns det nu att ha spelat två varv i The Open?

– Det känns otroligt lättande att vara klar med de första varven där jag är väldigt nöjd över insatsen och resultatet. Jag är riktigt nöjd över att jag klarat mitt delmål att klara cutten så det kunde inte varit bättre. Jag är även riktigt stolt över att jag slagit många av de bättre spelarna som jag sett upp till sedan jag var yngre. Jag har verkligen spelat mitt spel under de första varven och tagit ett slag i taget. Det har varit två lärorika och roliga rundor, säger My Leander till Golfing.

Vad i spelet har gått bra denna veckan?

– Jo min golf är ganska lugn och stabil måste jag säga och den här banan passar mig. Mina järnklubbor är heta så det gör att jag kan slå slagen ganska nära flaggorna och därmed skapa bra birdiechanser. Banan är väldigt härlig och den spelas med vind och det gör den väldigt bra och intressant. Jag måste säga att den vinden som varit under de första dagarna har gynnat mitt spel mer än om den varit tvärt emot för att några viktiga hål blir mycket kortare och då har jag lyckats göra birdie eller par där. Sedan tycker jag att linksbanor är kul för att man får tänka lite mer på vinden och man får spela smart.

Du sa att ditt mål inför tävlingen var att klara klara cutten, vad blir helgens mål?

– Nu blir helgens mål att bli bästa amatör i tävlingen. Just nu ligger jag ett slag efter Leona Maguire som har legat i toppen på amatörankingen länge så det vore väldigt skönt att spela bättre än henne. Annars kör jag nog på med mina individuella mål som är att skjuta två rundor till under par. Det kommer jag komma långt med tror jag.

leander
Foto: Göran Söderqvist
 

Har du hunnit hälsa på någon av dina idoler, eller någon spelare du tycker om, i veckan?

– Jag har faktiskt hållit mig väldigt lugn och bara varit runt dem. Det är ju ganska häftigt att stå och värma upp bredvid de stora världsstjärnorna men jag har mest gjort min egen grej och fokuserat på mig själv under den tiden. Jag känner att det förhoppningsvis kommer fler tillfällen då jag kan bekanta mig med spelarna men att jag denna gången gärna siktar på mitt egna fokus, det är ju trots allt ganska mycket nytt redan.

Slutligen, vem spelar du med på lördag och har du någon drömboll till söndag?

– Jag spelar med en korean Mi Jung Hur imorgon. Jag vet faktiskt inte så mycket om henne så det känns lugnt. En drömboll hade nog varit en treboll med Lydia Ko och Brooke Henderson. Då hade jag nog varit lite mer nervös.

Se hela resultatlistan här.


DENNIS JOHANSSON
[email protected]


Svenskor i startfältet:
Lina Boqvist
Jenny Haglund
My Leander
Camilla Lennarth
Pernilla Lindberg
Anna Nordqvist
Madelene Sagström

TV-TIDER
(Viasat Golf)

Tor 3 aug: 12.00–19.00
Fre 4 aug: 12.00–19.00
Lör 5 aug: 13.00–20.00
Sön 6 aug: 13.00–20.30


Bild: Foto: Göran Söderqvist

Relaterat