Skip navigation

Åke Nilsson avgjorde med en eagle – tog sin andra seger för året

Bo Steffensen - 16:48 04/08/2017 (uppdaterad 16:51 04/08/2017)

Åke Nilsson vet hur man avgör en tävling. Han slog till med en eagle på första särspelshålet och tog sin andra seger för året på Nordic League.
– Ja, efter att ha suttit i klubbhuset och väntat sedan halv nio på morgonen, skrattar han.

Det blev bara två rundor i Nordic League-tävlingen Made in Denmark qualifier på Skjoldenäsholm utanför Köpenhamn.
På grund av det dåliga vädret avbröts spelet på torsdagen, varpå den sista ronden utgick på fredagen. I stället fick en stor del av fältet ägna dagen åt att avsluta sina avbrutna andrarundor.
Åke Nilsson, som hunnit i mål under torsdagen, ledde tävlingen på åtta under par och kunde bara vänta i klubbhuset. Skulle någon av de spelare som inte hunnit färdigt komma ikapp?
Ja, en. Norrmannen Martin Ulseth.
Det blev särspel. 
Då gick Åke Nilsson ut och avgjorde på första hålet – med en eagle.
– Ja, efter att ha suttit i klubbhuset och väntat sedan halv nio på morgonen, skrattar han.


SÄRSPELET avgjordes på det 18:e hålet, par 5, dogleg höger.
– Martin var först och slog en bra drive mitt i fairway. Jag slog också en bra drive, i semiruffen lite igenom doglegen. Sedan hade jag 185 meter till pinnen, lite in i vinden. Jag slog upp en järnfemma en och en halv meter från hål. Han missade greenen kort och chippade sedan in till en meter. Så satte jag eagleputten, säger Åke Nilsson.


VINSTEN är Åke Nilssons andra på Nordic League för säsongen. I maj vann han Kellers Park Masters (i Danmark).– Jag har haft en liten formsvacka sedan maj med lite nedåtgående resultat, fast jag är nöjd med att ändå bara ha missat en cut. Jag tyckte att jag var något på spåren förra veckan i Norge även om jag slutade långt ner i resultatlistan. Jag hittade en känsla där under andravarvet och fick jobbat lite med den, säger Åke Nilsson.

HAN ÄR nu trea totalt på Nordic league-rankingen. De fem bästa får kortet till Challengetouren. Förra året krävdes det runt 36 000 poäng för att ta sig in i den kvintetten. Åke Nilsson har i nuläget 25 825.
– Över halva säsongen är spelad och jag är runt 10 000 poäng före Victor Österby som är sexa på listan. Om jag kan ta mig upp till 30 000 ska jag inte säga att jag känner mig säker, men den här säsongen har blivit lite annorlunda jämfört med den förra om man ser till vinnarna i Winter Series i början av året. Där fick vi fyra segrare som inte spelar på Nordic League; en tysk, en fransman, Oscar Lengdén och Micke Lundberg. De har stulit lite poäng där kan man säga. Det är positivt för mig på det sättet.

TOPP fem är det självklara målet för säsongen.
– Absolut. Ett delmål var att vara topp sex efter nästa vecka på Isaberg för då slipper man steg 1 på Europatourkvalet. Så det är ett delmål som är avklarat.

Nästa stopp är just Isaberg Open som spelas 10–12 augusti. 

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Tävlingsprogrammet Swedish Golf Tour


Bild: SGT

Relaterat