Skip navigation

Castellum Ladies Open: "Det blir lite av en happening"

Dennis Johansson - 18:13 30/07/2017

Nästa vecka reser Swedish Golf Tour upp till Sundsvalls Golfklubb för årets upplaga av Castellum Ladies Open. Tävlingsarrangören Frank Carrick välkomnar damspelarna till Sundsvall med öppna armar.
– Vi tycker att tjej-profilen är bra här, säger han.

På tisdag är det dags för norrlands stora tjejträff. Nämligen Castellum Ladies Open där Sundsvalls Golfklubb återigen står som värdar. Klubben lovar fantastisk golf och välkomnar publik ut till anläggningen. Först på tisdag är det en pro-am för spelare och sponsorer, men på onsdag startar tävlingen som tävlingsarrangören Frank Carrick tycker passar bra i Sundsvall.

– Det är en bra bana och vi vill ju också visa upp att anläggningen håller för den här typen av aktiviteter. Sedan är det också Sundsvall som stad som är bra eftersom det är tjejgolf. Vi tycker att tjej-profilen är bra här. I våra ungdomsgrupper så har vi nästan hälften tjejer så en av anledningarna kanske är den här tävlingen. Vi lockar väldigt många tjejer till vår verksamhet och det är väldigt kul, säger han.

Vad har ni som klubb för målsättning med Castellum Ladies Open?

– Egentligen så är det två delar. Dels så tycker vi att det här är en bra möjlighet för våra bästa tjejer att vara med och tävla. Men nu är det bara en som är med i år. För det andra tycker jag att det är ett roligt arrangemang och vi har en pro-am som är väldigt uppskattad av företag. Damtävlingar överhuvudtaget är väldigt kul att ha med sponsorer. Det är väldigt trevliga tjejer de som kommer, säger Frank Carrick.

– Sedan tycker även banpersonalen att det är bra för då får de ett mål med säsongen att jobba mot. Vi brukar försöka få till banan så gott som möjligt till den här tävlingen.

sundsvall
Foto: Sundsvall Golfklubb
 

På vilket sätt har ni som klubb förberett er?

– Det är precis som alla tidigare år, det är banpersonalen som förbereder på sitt sätt och vi förbereder så att pro-amen och allt runtomkring ska fungera. Och sedan har vi personal tillsammans med Swedish Golf Tour som genomför själva tävlingen. Så det är många ideella, ett 70-tal som är inblandade.

Vad vill ni att spelarna själva ska ta med sig efteråt?

– Ett bra arrangemang, en bra bana och vänligt bemötande.

– Den här tävlingen går inte att genomföra utan sponsorer. Sponsorernas del i det här är väldigt viktig. Och då är det ju just att det är en tjej-tävling och att vi är uppe i norrland som gör att vi ändå kan locka till oss sponsorer. Man är ju inte så bortskämd på de här breddgraderna och de här typen av startfält på en golfbana. Så det blir lite av en happening.

Har det varit svårare att få tag i sponsorer?

– Nej, vi har haft samma sponsorer sista åren nu och de är fortfarande kvar. Med pro-am-arrangemanget har vi lyckats fylla helt och hållet. Så det har varit som tidigare år och det har gått bra. Klart det är lite jobb med det, men det har fungerat.

– Vi har ungefär samma aktiviteter som vi haft tidigare år. Vi ligger på den nivån vi har hållit. Det är även en stor middag på stadshuset som är väldigt uppskattad med underhållning och prisutdelning.  

Lär mer om tävlingen här.

 

DENNIS JOHANSSON
[email protected]

 


Bild: Foto: Sundsvall Golfklubb

Relaterat