Skip navigation

"Vetenskapsmannen" gjorde det – på sitt eget vis

Bo Steffensen - 10:19 17/07/2017 (uppdaterad 12:22 18/07/2017)

”Vetenskapmannen” Bryson DeChambeau är en vinnare på PGA-touren, men vägen dit har kantats av ständiga påhopp från omgivningen.
– Jag bara lägger det åt sidan och säger till mig själv att inte ens bry mig om det, säger han.

Bryson DeChambeau – kallad Vetenskapsmannen– är nog en av de mest omskrivna golfarna under de senaste åren.
Den före detta fysikstudenten som spelar med alla järnklubbor lika långa för att kunna svinga likadant hela tiden, som tänker golf ur alla perspektiv för att hitta fysiska lösningar och nya tillvägagångsätt.
DeChambeaus proffskarriär tog inte den raketfart som många hade väntat sig.  Han debuterade visserligen 2016 med en fjärdeplats, men i år har han bland annat missat åtta raka kvalgränser.
I John Deere Classic föll bitarna på plats. Bryson DeChambeau tog sin första seger på PGA-touren

– Jag har jobbat så hårt för detta i hela mitt liv, sa han när segern var klar och försökte samtidigt dölja några tårar med ena handen.
DeChambeau har fått kämpa. Han har gjort det på sitt sätt. Grävt vidare i sina teorier.
Och längs vägen har han fått höra många kommentarer om sitt udda sätt att tackla golfen.

– Jag gör det här på mitt vis och jag känner mig bekväm med det. Vilket sätt du än vill göra det på där ute så kan du göra det. Den här segern rättfärdigar alltihop. Det har varit mycket snack … Det händer varenda vecka. Jag bara lägger det åt sidan och säger till mig själv att inte ens bry mig om det, säger Bryson DeChambeau.

SEGERN innebär att  Bryson DeChambeau får sätta sig på ett plan till England och spela British Open på Royal Birkdale denna veckan.
– Jag försöker förstå ett väldigt komplext spel, varenda liten del av det. Det är väldigt svårt, men över tid, ju mer man kan förstå delarna, desto mer konsekvent kan man bli. Jag tycker att den som kommit närmast är Tiger Woods. Han kom närmast i att förstå varje situation i golf. Jag ser honom som en hjälte. Han hittade lösningen, säger Bryson DeChambeau.

BO STEFFENSEN
[email protected]

 

Källor: PGA Tour, golfdigest.com, golf.com


Bild: Getty Images

Relaterat