Skip navigation

Årsta Golf kämpar för att leva kvar

Dennis Johansson - 13:25 08/07/2017

Golfanläggningen på Årstafältet, som årligen lockar 140 000 besökare, lever i fara. Rödgrönrosa majoriteten i Stockholm vill inte inkludera Årsta Golf i den nya detaljplanen för Årstafältet. Oppositionen tycker annorlunda.

Två av de nya detaljplanerna för Årstafältet har fått grönt ljus i högsta instans, mark- och miljööverdomstolen. 6 000 nya bostäder är planerade att byggas på området inom de närmaste 15-20 åren och första inflytt är planerad till 2020. Det planerade bygget har redan väckt starka reaktioner hos Årstaborna och nu reagerar även Årstagolfarna.

I detaljplanerna för Årstafältet är, förutom alla bostäder, en park på 30 hektar inplanerat, utan Årsta Golf. Golfanläggningen lockar över 140 000 besökare varje år med sin upplysta drivingrange och korthålsbana som inte kräver något medlemskap och är öppen för alla. För att kunna driva sin verksamhet behöver Årsta Golf tre hektar, men enligt Stockholms styrande majoritet får de inte plats i den nya parken. Stockholms Allianspartier håller däremot inte med.

Karin Ernlund, gruppledare för Centern i Stockholm stad, och Moderaternas gruppledare Anna König Jerlmyr var nyligen och besökte Årsta Golf. Efter vistelsen vill de nu se över detaljplanen för Årstafältet och göra ett tillägg där man ritar in golfanläggningen.

Årsta Golf har nu alltså blivit en valfråga för Stockholm Stad. Alliansen tänker arbeta för att golfen ska finnas kvar medan rödgrönrosa majoriteten vill få bort golfen från Årstafältet.

Stöd Årsta Golf genom att fylla i deras protestlista.


DENNIS JOHANSSON
[email protected]


Bild: Foto: Årsta Golf

Relaterat