Skip navigation

Alexander Björk fortsätter imponera – och nu är han klar för The Open

Bo Steffensen - 9:22 03/07/2017 (uppdaterad 11:48 03/07/2017)

Alexander Björk går från klarhet till klarhet under sitt rookieår på Europatouren. Och nu är han klar för British Open.
– Jag tar med mig ett bra spel och ett spel som fungerar under press, säger han till Golfing.

Växjös Alexander Björk blev sjua på Challengetouren förra året och fick därmed kortet till Europatouren den här säsongen.
Och han har tagit för sig.
Alexander Björk har under 2017 landat fem topp 15-placeringar – och på söndagen kom den största framgången hittills. Kanske kan man kalla det det stora genombrottet.
Alexander Björk, som avslutade med en birdier på den blivande Ryder Cup-banan Le Golf National utranför Paris, blev delad trea i HNA Open de France, en av sju stora tävlingar som ingår i den nyinrättade Rolex series.
Björk, som var fyra slag efter segrande engelsmannen Tommy Fleetwood, och gick ut i ledarboll på söndagen.

– Det var andra gången jag gick i ledarboll sista dagen på Europatouren och jag tyckte jag spelade på bra. Det var inte min dag på green tyvärr med jag hade många bra puttar som precis smet förbi. Men jag är ändå nöjd med min prestation och tredjeplatsen, säger han, via sms, till Golfing.

 

10
Topp 10 i Open de France.


Jo, det finns mycket att vara nöjd med. Den delade tredjeplatsen gav 322 657 euro (ca 3,1 miljoner kronor) och en plats i British Open på Royal Birkdale om tre veckor (på bilden ovan poserar Alexander Björk med sin The Open-medalj). De tre bästa på topp 10, som inte redan var klara för majorn, fick en plats till Royal Birkdale där Henrik Stenson ska förvara sin titel..
Dessutom avancerade Alexander Björk till 22:a plats på Race to Dubai och gick upp till 118 på världrankingen.

– Det känns riktigt kul. Både klivet upp på Race to Dubai och att få spela British. Det blir kul att pegga upp där om några veckor.

ALEXANDER Björk har varit stabil hela säsongen och tog nu alltså ytterligare kliv närmare en första seger på touren.
– Jag tar med mig ett bra spel och ett spel som fungerar under press. Nästa gång jag hamnar i liknande situation är jag ännu mer förberedd så jag tar lärdom av dagen, säger han.
 

BO STEFFENSEN
[email protected]


Bild: Getty Images

Relaterat