Skip navigation

TV: Coachen tipsar – Varför din follow through har betydelse

Lennart Sandahl - 8:31 28/06/2017 (uppdaterad 13:32 28/06/2017)

Det är den del av golfsvingen som sällan får någon fokus då det sker efter bollträffen, men med lite uppmärksamhet och rätt övning kan det resultera i stora positiva skillnader i din sving och ditt spel.

Det handlar om din follow through. Som tur är, är det lättare att utföra en bra follow through än det är att uttala det.

Kolla in videon med Max Persson så får du förklarat varför det är viktigt och hur du kan förbättra din follow through.

 

Biografi: Karriären började i Norge och de senaste sju åren har Max arbetat med Klövsjö-Vemdalens GK som bas, och nytt för 2017 även på Frösö-Östersunds GK. 2011 påbörjade han PGAs Tränarutbildning och examinerades våren 2014. Max utbildar sig ständigt inom nya områden och anser själv att ska han kräva engagemang och utveckling av sina elever ska de ha samma krav på honom. Parallellt med Tränarutbildningen började Max även utbilda sig inom TPIs organisation i vilken han varit väldigt aktiv sedan mitten av 2012. I dag är Max certifierad inom flera av TPIs olika inriktningar och var första golftränare i Sverige att uppnå Level 3 Golf Mechanics-status. För Max är kopplingen mellan fysisk kapacitet och golfsvingen självklar vilket också var en av anledningarna till att Max valde att även utbilda sig till personlig tränare.

Del 1: Skruva rätt och bota din slice

Presenteras i samarbete med Golfway.se

Redaktionen
[email protected]


Relaterat