Skip navigation

US OPEN: Koepka tog sin första majortitel

Bo Steffensen - 9:05 19/06/2017 (uppdaterad 10:40 19/06/2017)

Brooks Koepka vann US Open. Och tackade världsettan Dustin Johnson för stödet.

Det var många om budet inför den sista dagen på Erin Hills; Brian Harman, Justin Thomas, Tommy Fleetwood, Brooks Koepka, Rickie Fowler, Hideki Matsuyama …
Det blev Brooks Koepka som drog det längsta strået.
Den långtslående amerikanen var stensäker från tee, puttade fantastisk och spelade hem sin första majortitel.


Brooks Koepka började med birdies på de två första hålen och fortsatte sedan att spela solitt resten av dagen. Med endast en bogey och en runda på fem under par landade han till slut på 16 under totalt, fyra slag före tvåan Matsuyama och Brian Harman.

Brooks Koepka påminner mycket om världsettan Dustin Johnson, som vann US Open förra året men missade kvalgränsen den här gången. Koepka slår långt, har bra fysik och samma coola stil på banan.

På lördagen, kvällen innan den avslutande rundan, ringde också Johnson till Koepka.
– Det betydde mycket. Han sa bara att jag skulle fortsätta göra det jag gjort, hålla mig till min spelplan och inte ”rusa iväg”. Jag tänkte på det samtalet när jag stod på 14:e hålet. Jag försökte att ta det lugnt och stanna i ögonblicket. Och det fungerade, säger Brooks Koepka.


 

Ko
Majorvinnare i fokus.
Bild: Getty Images


KOEPKA är den sjunde raka förstagångsvinnaren i en major sedan Jason Day vann PGA-mästerskapen, den sista majorn 2015. Förra året vann Danny Willett Masters, Dustin Johnson US Open, Henrik Stenson The Open och Jimmy Walker PGA-mästerskapen. Och i år har vi alltså Sergio Garcia (Masters) och Brooks Koepka högst upp.
Brooks Koepka var glad, och lättad, när han stod med US Open-bucklan i händerna.
– Det jag har gjort den här veckan och att få vara i samma kategori som spelarna på den här trofé är verkligen speciellt, säger han.
David Lingmerth, den ende svensk som klaradae kvalgränsen, slutade delad 21:a, tolv slag efter Koepka.

BO STEFFENSEN
[email protected]


 

Klipp

Toppen av leaderboarden.

Länk: Resultat US Open

VR
Världsrankingen efter US Open. Vinnaren Brooks Koepka nu topp 10. Hideki Matsuyama upp som tvåa. Henrik Stenson tappade en placering.


Bild: Getty Images

Relaterat