Skip navigation

Trasigt scorekort i historieböckerna

Dennis Johansson - 15:07 18/06/2017 (uppdaterad 15:08 18/06/2017)

Efter Justin Thomas historiska 63-runda går han in till söndagen endast ett slag bakom ledande Brian Harman. Olyckligt nog går han förmodligen in i historieböckerna med ett trasigt scorekort.
– Det sorgliga är att scorekortet fick inte plats i min ficka. Så jag rev av lite från botten, säger Jonathan Randolph.

TREDJE DAGENS SPEL av US Open på Erin Hills skulle komma att bli en historisk dag för golf. 24-årige amerikanen Justin Thomas delade i och med sitt tredjevarv på 63 slag Johnny Millers US Open rekord på samma antal slag. Tack vare en runda bestående av nio birdies, två bogeys och en eagle på det sista hålet blev Thomas samtidigt första spelaren någonsin, i mästerskapets historia, att gå runt 18 hål på 9 under par.

ETT TRASIGT SCOREKORT i historieböckerna. Justin Thomas spelpartner under tredje rundan Jonathan Randolph rev i början av dagen sönder scorekortet som mot slutet av dagen blev historiskt.

– Det sorgliga är att scorekortet fick inte plats i min ficka. Så jag rev av lite från botten. Jag sa till dem att jag kunde göra om det om det skulle behövas, men jag kände mig rätt skyldig. Om den där går in trasig i Hall of Fame kommer de undra vem i hela friden Jonathan Randolph är, säger han.

Se Justin Thomas historiska 18-hålsrunda nedanför.


FAKTA, US OPEN
När: 15–18 juni
Var: Erin Hills, Wisconsin, USA
Svenskar i startfältet: Henrik Stenson, Alexander Norén, David Lingmerth (kvalade sig in) och Daniel Chopra (kval).
Regerande mästare: Dustin Johnson.

TV-TIDER
Sänds i Viasat Golf

Torsdag: 19.00–03.00
Fredag: 19.00–03.00
Lördag: 19.00–02.00
Söndag: 19.00–02.30


DENNIS JOHANSSON
[email protected]


Bild: Foto: Getty Images

Relaterat