Skip navigation

Johnny Miller: “Erin Hills är inte precis Oakmont”

Dennis Johansson - 16:21 18/06/2017

Justin Thomas tredje varv på 63 slag, 9 under par, kommer gå in i historieböckerna som lägsta rundan någonsin i förhållande till par på ett ett US Open. Johnny Miller som tidigare hade det rekordet vill försvara sin egen runda.

KRITIK FRÅN REKORDHÅLLAREN efter att Justin Thomas, under sitt tredjevarv, slagit och delat det 44 åriga US Open-rekordet. Under fjärde rundan av US Open 1973 gick Johnny Miller runt på 63 slag, 8 under par, på svårspelade Oakmont för att överkomma stjärnor som Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Lee Trevino och Tom Weiskopf.

JUSTIN THOMAS delar nu rekordet för lägst antal slag på 18 hål och slog även Millers rekord för lägst antal slag i förhållande till par på 18 hål. Något som 70-årige Johnny Miller vill understryka en aning.

– 9 under par är en otrolig US Open-runda med all press. Men det är ingen US Open-bana vars uppsättning jag är bekant vid, säger han till Golf Channel.

US OPEN har länge kännetecknats genom åren av långa banor med smala fairways, tjock ruff och snabba greener. I år står visserligen Erin Hills för längsta banan någonsin i mästerskapets historia, men dess runt 40-50 meter breda fairways är något Johnny Miller inte känner igen under ett US Open.

– Det ser ut som en PGA Tour-uppsättning. Jag vet inte var dagarna med 20 meter breda fairways tagit vägen, säger han.

– För det första, det stora i min runda var att det var 63 slag under sista varvet av US Open för att vinna med ett slag. Om någon gör det imorgon för att vinna US Open med ett så är det jämförbart. Men för det andra, Erin Hills är inte precis Oakmont, fortsätter Miller.

LÄS OCKSÅ:
Trasigt scorekort i historieböckerna

JOHNNY MILLER kallade uppsättningen med de bredaste fairwaysen i mästerskapets historia och mjuka greener av allt regn för “de perfekta förhållandena för en bra score.”

– Banan var inte gjord för att spelas mjuk och om den skulle spelas mjuk så borde fairways varit runt 20-25 meter breda. Därför blev den enkel. Spelarna var inte rädda att bomba med drivern.

– Det har aldrig varit så i US Open. Det har alltid handlat om riktigt smala fairways och att vara bra med drivern. Detta gick helt emot traditionerna med US Open, säger Johnny Miller.


FAKTA, US OPEN
När: 15–18 juni
Var: Erin Hills, Wisconsin, USA
Svenskar i startfältet: Henrik Stenson, Alexander Norén, David Lingmerth (kvalade sig in) och Daniel Chopra (kval).
Regerande mästare: Dustin Johnson.

TV-TIDER
Sänds i Viasat Golf

Torsdag: 19.00–03.00
Fredag: 19.00–03.00
Lördag: 19.00–02.00
Söndag: 19.00–02.30


DENNIS JOHANSSON
[email protected]


Bild: Foto: Getty Images

Relaterat