Skip navigation

McIlroy i Twitter-bråk efter missad cutt i US Open

Dennis Johansson - 13:15 17/06/2017 (uppdaterad 13:23 17/06/2017)

Nordirländska Rory McIlroy missade cutten med fyra slag i årets upplaga av US Open. Något som väckte stark kritik på Twitter från före detta PGA Tour-spelaren Steve Elkington.

TOP 3-SPELARNA i världen Dustin Johnson, Rory McIlroy och Jason Day missade alla tre cutten i 117:e upplagan av US Open på Erin Hills. Nordirländske världstvåan Rory McIlroy, som var tillbaka i spel efter sin revbensskada, lyckades inte ta sig vidare till helgens spel trots ett andravarv på 71 slag, -1. Inledningsvarvet på 78 slag, +6, gjorde alldeles för mycket skada och han missade därför cutten med fyra slag.

EFTER DEN MISSADE CUTTEN fick Rory mycket stark kritik på Twitter. Före detta PGA Tour-spelaren och PGA Championship-vinnaren Steve Elkington anklagade Rory McIlroy för att vara uttråkad utan Tiger Woods i bilden. Han hävdade även att hans tak kommer vara fyra majorsegrar och 100 miljoner i intäkter.


Rory McIlroy som aldrig tidigare tvekat att stå upp för själv mot kritik på sociala medier gjorde inte det denna gången heller. Snabbt svarade världstvåan på Elkingtons tweet och rättade kaxigt till sina intäkter.
 


McIlroys svar väckte starka reaktioner på Twitter och bråket fortsatte vidare.
 

 

 

 

FAKTA, US OPEN
När:
15–18 juni
Var: Erin Hills, Wisconsin, USA
Svenskar i startfältet: Henrik Stenson, Alexander Norén, David Lingmerth (kvalade sig in) och Daniel Chopra (kval).
Regerande mästare: Dustin Johnson.

TV-TIDER
Sänds i Viasat Golf

Torsdag: 19.00–03.00
Fredag: 19.00–03.00
Lördag: 19.00–02.00
Söndag: 19.00–02.30


DENNIS JOHANSSON
[email protected]


Bild: Foto: Getty Images

Relaterat