Skip navigation

Här spelas Nordea Masters nästa år

Bo Steffensen - 11:01 16/06/2017 (uppdaterad 11:07 16/06/2017)

Nordea Masters återvänder till Göteborgsområdet. 2018 spelas tävlingen på Hills i Mölndal.

Sveriges Europatourtävling Nordea Masters spelades återvände i år till skånska Barsebäck, där italienaren Renato Paratore tog sin första tourseger.

Nästa år spelas tävlingen på Hills Golf & Sports Club i Mölndal.
– För oss som arrangör är det viktigt att tävlingen roterar mellan Sveriges största orter och bästa banor. Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör sedan 1996 och Hills Golf & Sports Club blev därför ett naturligt val för oss, särskilt som banan spelstrategiskt utmanar även elitgolfarna. Hills erbjuder även fantastisk inramning med utsikt över så mycket som sju hål från klubbhusets balkong. Vi har också ett stort stöd från Göteborgs näringsliv inför detta beslut, säger Claes Nilsson (bilden ovan), Tournament Director för tävlingen till Nordea Masters hemsida.
Som Golfing skrivit tidigare kommer tävlingen dessutom att spelas senare på sommaren. Speldatum 2018: 16–19 augusti.

Det är ingen hemlighet att Hills, som ligger tolv kilometer från Kungsportsavenyn i centrala Göteborg, velat bli arrangör av Nordea Masters.
Klubben fick nya ägare för några år sedan, bland andra Johan Edfors, och då inleddes också en ombyggnad av banan.
– Sedan vi tog över ägandet av klubben 2012 har ett av våra mål varit att få arrangera en stortävling likt Nordea Masters. Johan Edfors som är både proffsgolfare och en av klubbens delägare, har med varsam hand förädlat och utvecklat nio av våra totalt 18 hål. I dag är Hills redo för att stå det ultimata testet; en tävling med Europas bästa golfspelare på plats, säger vd Mats Sterner.

Senaste gången tävlingens spelades i Göteborgsområdet var 1996. Då gick den på Forsgården.

 

BO STEFFENSEN
[email protected]


Bild: Bo Steffensen

Relaterat