Skip navigation

Regnet stoppar inte Ulricehamns GK: ”Vi vill gynna damgolfen”

Lennart Sandahl - 16:31 13/06/2017 (uppdaterad 12:22 14/06/2017)

Den svenska ”sommaren” har ställt till det inför Ulricehamns Golfklubbs debut på Swedish Golf Tour. Men vätan är ingen som kommer stoppa klubben från att arrangera helgens tävling på damsidan.
– Vi hade tjänat mer pengar på att ha en minitourtävling men det här känns både viktigare och roligare, säger klubbchefen Henrik Karlsson till golfing.se.

Anspänningen är hög på Ulricehamns GK inför helgens tävling på Swedish Golf Tour, Ulricehamn Ladies Open. Det är första gången klubben arrangerar en tävling på så hög nivå och dessvärre har det usla vädret ställt till det.

– Regnet har så klart inte varit optimalt. Sedan gick ett luftaggregat sönder så vi fick köpa in ett nytt. Vi har kunnat vertikalskära ett par dagar men nu har det inte kunnat genomföras på grund av att det är surt i backen, säger Henrik Karlsson, klubbchef på Ulricehamns GK, till golfing.se.

Däremot har dräneringen på greenerna fungerat bra och klubben hoppas att spelarna – trots allt väderstrul – ska få en bra upplevelse den kommande helgen.

– Vi har faktiskt förvånansvärt bra greener i dag. De är fria från angrepp och skador. Sen kanske de inte är så snabba som vi hade önskat, men vi hoppas kunna skapa rättvisa för spelarna ändå. Vi har fått släppa fokus på snabbhet för att tänka mer på rättvisan i stället.

Det var aldrig tal om att ställa in tävlingen?

– Nej, det har vi aldrig funderat på. Det finns ett par surhål här och där på fairway. Hinner det inte försvinna så kanske vi får spela med fri dropp. Men värre än så är det inte.

ulrice
 

Varför har ni valt att kliva in som arrangör av en damtävling på SGT?

– De sista åren har det kommit in ett 50/50-tänk i golfsporten. Vi har ju haft vår minitourtävling i massa år och kände att vi ville testa något nytt. Vi vill gynna damgolfen och i januari fick vi frågan från SGT om vi inte ville arrangera en större damtävling.

Hur löste ni ekonomin?

– Vi har ett par fantastiska sponsorer som hjälpt oss med prispengar och kostnader för allt runtomkring, som tv-team och material till alla volontärer. Utan dem hade det aldrig gått. Sen hade vi nog tjänat mer pengar på att köra en minitour i egen regi, men det här känns både viktigare och roligare. Dels för damgolfen men också för att se om vi som arrangör klarar av det organisatoriskt. Vi har tagit rätt många steg framåt sista tio åren. Ett nollresultat ser vi som ett plusresultat så här första året.

Ulricehamns GK har i dagsläget omkring 1000 medlemmar, varav cirka 120 av dessa är juniorer. Något som även avspeglar sig på seniorlaget.

– Vårt seniorlag spelar i division 1 och består allt mer av egna juniorer. Vi har haft en fin spets de sista fem åren på juniorverksamheten. Man kan säga att vi är en typisk småstadsklubb som mår helt okej både ekonomiskt och medlemsmässigt.

sadas
 

Händer det något annat kul under året?

– Vi har ju alltid en oerhört fin golfvecka från lördagen vecka 29 till lördagen vecka 30. Den blir extra rolig i år med tanke på att klubben fyller 70 år. Med tanke på det är det extra roligt att SGT låter oss arrangera Ulricehamn Ladies Open just i år.

Foto: Ulricehamns GK

Lennart Sandahl
[email protected]


Relaterat