Skip navigation

Elisefarm och Landeryd - bästa värdklubbarna på Swedish Golf Tour

Dennis Johansson - 15:32 11/06/2017 (uppdaterad 17:57 11/06/2017)

I en undersökning, ihop med Swedish Golf Tour och Golfing.se, röstades Landeryds Golfklubb och Elisefarms Golf Club fram av spelarna som de två bästa tävlingsvärdarna.

TVÅ KLUBBAR gjorde ett märkbart avtryck på spelarna under 2016s säsong av Swedish Golf Tour. Enligt vår undersökning där spelarna fick frågan “Vilken var den bästa värdklubben under 2016?” toppade dessa två klubbar bland de ifyllda svaren. Nämligen Landeryds Golfklubb som stod som värd på herrsidan, och Elisefarms Golf Club på damsidan.

KLUBBDIREKTÖR OCH VD för Landeryds Golfklubb, Björn Sturehed berättar att det var en av klubbens många målsättningar inför tävlingen.

– Det känns ju fantastiskt måste jag väl säga ändå. Det är väl inget att sticka under stolen med, men det där hade vi som målsättning. Vi satte upp det som ett av kriterierna för att vi överhuvudtaget skulle ha en tävling. Då var det här en av de viktigaste delarna som vi skulle jobba emot. Att skapa en tävling som var för spelarna och till spelarna, säger Björn Sturehed.

– Sedan har jag andra syften med att arrangera en tävling, exempelvis att göra Landeryd mer känd i golf-Sverige. Men för att nå det använder vi just spelarna som potentiella ambassadörer för vår verksamhet och som kan påpeka att vi verkligen är en fin anläggning som tar hand om de som kommer hit.

– Så jag ser detta som ett kvitto på att vi lyckades åstadkomma det som vi ville.

LÄS OCKSÅ: 
ENKÄT: Dessa två tror spelarna på SGT själva mest på
ENKÄT: Oroligt kring ekonomin för SGT-spelare

ELISEFARMS DELÄGARE, Ingrid Linné riktar den goda kritiken från spelarna till klubbverksamheten.

– Så trevligt att höra. Jag hoppas och tror att det beror på helheten som vi kan erbjuda. En strategisk och utmanande golfbana, bra restaurang och hotell på banan, säger Ingrid Linné.

– Sedan hade vi en bra uppsatt bana och duktig Tournament director Håkan Stålbro. Värdskap och till vår hjälp hade vi fantastiska Fanny Sunesson som går in till hundra procent och bjuder på sig själv. Vi fick många fina hälsningar efter tävlingen och det är ju verkligen jättekul.

DENNIS JOHANSSON
[email protected]


FAKTA: I en spelarundersökning, från Golfing.se och Swedish Golf Tour där 110 spelare deltog, blev Landeryds Golfklubb och Elisefarms Golf Club framröstade som de två bästa tävlingsvärdarna. Läs topplistan från Golfing.se och Swedish Golf Tours undersökning nedanför.

Herrar

1. 42% Landeryds Golfklubb
2. 16% Kristianstad Golfklubb i Åhus 
3. 9% Fjällbacka Golfklubb
4. 7% Lumine Golf Club Lakes Course (ESP) & PGA of Sweden National Links Course
5. 6% Moss & Rygge Golfklubb (NOR) & Black Mountain Golf Club (THA)
6. 3% Ljunghusens Golfklubb
7. 1% Ullna Golf Club, Isaberg Golfklubb, GolfUppsala Söderby & Borre Golfklubb (NOR)

76 herrspelare fick enkäten och 70 av dem svarade på denna frågan.

Damer

1. 28% Elisefarm Golf Club
2. 22% Haverdals Golfklubb & Borås Golfklubb
3. 16% Sundsvalls Golfklubb
4. 3% Örebro City Golf & Country Club, Ullna Golf Club, Ljunghusens Golfklubb & Drøbak Golfklubb (NOR)

34 damspelare fick enkäten och 32 av dem svarade på denna frågan.


Bild: Foto: Swedish Golf Tour

Relaterat