Skip navigation

ENKÄT, SGT: Dessa två tror spelarna själva mest på under 2017

Dennis Johansson - 14:43 07/06/2017

Jessica Karlsson och Oscar Lengdén är de två spelare på Swedish Golf Tour som spås den största framgången under 2017. I alla fall om man frågar spelarna på touren.

Swedish Golf Tour och Golfing.se har gjort en stor spelarundersökning på herrarnas och damernas tour.
En av frågorna löd: ”Av alla spelare på Swedish Golf Tour, vem tror du kommer att göra de största framstegen under 2017?”.

SGT-spelarna har nu sagt sitt.
Hos damerna var det 24-åriga Jessica Karlsson från Forsgårdens Golfklubb som drog hem störst andelen röster. 14 procent av spelarna röstade på Jessica men inte långt efter var Cajsa Persson på 11 procent. Därefter var det ett litet hopp ner till Jenny Haglund och Josephine Janson på 6 procent av rösterna vardera.

– Det var väldigt kul att höra. Vi är ju många svenska tjejer som spelar på touren och alla är duktiga och har lika stor chans att lyckas. En tjej som gjort det väldigt bra hittills i år är ju Jenny Haglund, säger Jessica Karlsson.

Jessica%20Karlsson
Jessica Karlsson.
Foto: Swedish Golf Tour
 

Varför tror du spelarna röstade på just dig?
– Jag har lagt ner mycket tid under en längre period på golfen och har tillsammans med mitt team trott på det vi har gjort och har jobbat långsiktigt, det tror jag är viktigt. Jag tog även in en mental-tränare, Johan Örtendahl, i början på förra året som har hjälp mig enormt mycket.

Hur ser dina mål ut inför denna säsongen?
– Mina mål och förväntningar för året är inte så många, jag jobbar mer med långsiktiga mål, som till exempel att få spela Solheim Cup. Men mina tankar för året är att ha kul, njuta av att få resa och spela golf på Europatouren, det är fantastisk kul.

PÅ HERRSIDAN gick flest röster till Oscar Lengdén från Kristianstads Golfklubb i Åhus. Rösterna bland herrarna var mer spridda än hos damerna och 9 procentav dem gick till just Lengdén. Tätt inpå kom Oliver Gillberg med 6 procent och Jarand Ekeland Arnøy, Christopher Feldborg-Nielsen och Per Längfors på 4 procent.

– Det var väldigt roligt att höra, det har gått fort framåt sedan jag blev proffs och jag har tagit mig igenom två tourer snabbt, men tror inte riktigt på samma utveckling nu. Spelade nyligen Europatouren i Italien och kände att jag var en bit efter. Jag spelade dock inte jättebra golf och toppen där är världsklass. Så jag har mycket arbete framför mig, säger Oscar Lengdén.

Oscar%20Lengden%202
Oscar Lengdén.
Foto: Getty Images
 

Vem hade du röstat på?
– Jag personligen tror att Marcus Kinhult, Hugge som han kallas, kommer att ha ett bra år. Han var klok förra året och tog ett steg tillbaka för att i år ta två kliv framåt.

Hur ser dina mål ut inför denna säsongen?
– Mitt mål i år är att spela några tävlingar på Europatouren för att få känna på det och sedan att komma topp 15 på Challenge Tour rankingen.

DENNIS JOHANSSON
[email protected]
 

FAKTA: I en spelarundersökning, från Golfing.se och Swedish Golf Tour där 110 spelare deltog, blev Jessica Karlsson och Oscar Lengdén framröstade som de två spelarna som spås den största framgången under 2017. Läs hela topplistan nedanför.

Damer

1. 14% Jessica Karlsson
2. 11% Cajsa Persson
3. 6% Jenny Haglund, Josephine Janson
4. 4% Emelie Andersson, Mimmi Bergman, Julia Davidsson, Tilda Larsson, Emma Nilsson, Emelie Rosén, Hanna Roos, Ebba Simonsson, Julie Marie Skalleberg, Annelie Weimenhög, Emma Westin, Natalie Wille, Sofia Björkman, Sophia Opitz, Alexandra Aläng & Josefin Odenring

34 damspelare fick enkäten och 27 av dem svarade på denna frågan.

(Herrar)

1. 9% Oscar Lengdén
2. 6% Oliver Gillberg 
3. 4% Jarand Ekeland Arnøy, Christopher Feldborg-Nielsen, Per Längfors
4. 3% Christian Aronsen, Victor Flatau, Björn Hellgren, Gustaf Kocken, Philip Mattsson, Åke Nilsson, Victor Theandersson
5. 1,5% Gustav Adell, Jonas Carlson, Mathias Gladbjerg, Andreas Grönkvist, Mark Flindt Haastrup, Niclas Johansson, Ola Johansson, Jakob Kollerup, Niklas Nørgaard Møller, Rasmus Hjelm Nielsen, Aksel Kristoffer Olsen, Jesper Olsson, Richard Pettersson, Henric Sturehed, Miro Veijalainen, Alexander Wennstam, Oscar Zetterwall, Markus Säyrä, Simon Børre Clausen, Nikolai Høgh, Daniel Løkke, Anders Strand Ellingsberg, Frederik Andersen, Knud Storgaard Jensen, Isak Knutsson, Kalle Möllberg, Tobias Rosendahl, Philip Jensen, Oskar Henningsson, Fredrik Jacobsson, Mark Suursalu, Simo Haavisto, Stavnar Sander och Anton Guedra

76 herrspelare fick enkäten och 67 av dem svarade på denna frågan.


Bild: SGT

Relaterat